Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό με το «βλέμμα» στη συνεδρίαση της Federal Reserve - Στο -0,07% και τα 1.225,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό με το «βλέμμα» στη συνεδρίαση της Federal Reserve - Στο -0,07% και τα 1.225,40 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed αργότερα εντός της ημέρας
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (8/11) ο χρυσός, στον απόηχο των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, όπου οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά -0,07% στα 1.225,40 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που οι δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,26% στις 96,06 μονάδες.
«Ο χρυσός έχει βρει στήριξη γύρω από τα 1.223 δολ. ανά ουγγιά, εάν υπάρξουν καλά νέα από τη Fed, μπορεί να δούμε ανάκαμψη», σχολιάζει ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «για την ώρα, εκτιμούμε ότι η Fed θα συνεχίσει τη σύσφιγξη νομισματικής πολιτικής».
Από την πλευρά του, ο Sim Moh Siong της Bank of Singapore, ανέφερε ότι «το δολάριο είναι πιθανό να επωφεληθεί, καθώς αναμένουμε ότι η Fed θα διατηρήσει την επιθετική της στάση», καθώς και ότι «η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται αυξημένα επιτόκια, καθώς οι πιέσεις στους μισθούς αυξάνονται και υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης της οικονομίας».
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας την ολοκλήρωση από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed, όπου δεν αναμένεται να υπάρξει άνοδος των επιτοκίων μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές κατά το τρέχον έτος, ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρξουν δύο ακόμα αυξήσει εντός του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης