Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε bear market το αμερικανικό πετρέλαιο λόγω αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ - Στο -1,97% το Brent

Σε bear market το αμερικανικό πετρέλαιο λόγω αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ - Στο -1,97% το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά -1,74%
Μία ακόμη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας εισήλθε σε bear market, δηλαδή έχει υποχωρήσει άνω του 20% σε σύγκριση με τα υψηλότερα επίπεδά του, διέρχεται το αμεριακνικό ελαφρύ αργό, με την πτώση να αποδίδεται στη νέα αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού αλλά και στην ενίσχυση της αμερικανικής παραγωγής.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,74% στα 60,60 δολάρια.
Ανάλογη η εικόνα και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 του Brent, με απώλειες 1,97% στα 70,65 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας, η παραγωγή των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 11,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2018, όγκος τριπλάσιος σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκατίας και αυξημένος κατά +22,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Μάλιστα, η ΕΙΑ εκτιμά ότι η παραγωγή των ΗΠΑ θα ξεπεράσει τα 12 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι τα μέσα του 2019, χάρη στην ενισχυμένη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου.

Σε ότι αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκε άνοδος κατά 5,8 εκατ. βαρέλια, στα 431,79 βαρέλια συνολικά, με τον αριθμό αποθεμάτων να είναι πλέον υψηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.
Ωστόσο, η άνοδος στις εισαγωγές πετρελαίου από την Κίνα αντισταθμίζει την αυξημένη αμερικανική παραγωγή, παρέχοντας στήριξη στην τιμή του πετρελαίου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, οι εισαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά +32% σε ετήσια βάση, στα 9,61 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ξεπερνώντας τα 9,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως που είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης