Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,2% για τον χρυσό, στον απόηχο των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ - Στα 1.228,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 0,2% για τον χρυσό, στον απόηχο των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ - Στα 1.228,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,2% ή 2,40 δολ. στα 1.228,70 δολ. ανά ουγγιά
Με άνοδο έκλεισε σήμερα (7/11/2018) ο χρυσός, στον απόηχο του αποτελέσματος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, το οποίο δεν επιφύλασσε αρνητικές εκπλήξεις για τους επενδυτές.
Το Κογκρέσο μπορεί να εμφανίζεται διαιρεμένο μετά τις εκλογές, καθώς οι Δημοκρατικοί ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, ωστόσο οι αναλυτές δεν αναμένουν αλλαγές στην αμερικανική πολιτική, εκτιμώντας πως οι επιπτώσεις σε οικονομία και αγορές θα είναι περιορισμένες.
Ειδικότερα, το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών δεν αναμένεται να επηρεάσει την εξωτερική και εμπορική πολιτική που εφαρμόζει ο Donald Trump, αλλά μόνο εσωτερικά ζητήματα.
Το δολάριο δέχτηκε πιέσεις από το εκλογικό αποτέλεσμα, προσφέροντας ώθηση στον χρυσό.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται και στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα.
Ενώ η Fed δεν αναμένεται να προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,2% ή 2,40 δολ. στα 1.228,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,3% στις 96,1 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,145 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρυσός θα συναντήσει σημαντική αντίσταση στο επίπεδο των 1.239 δολ. ανά βαρέλι, την οποία αν ξεπεράσει θα βρεθεί πιο κοντά στη ζώνη των 1.244 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία θα αποτελούσαν πολύμηνο υψηλό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης