Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,8% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2018

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,8% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2018
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη παρέμειναν αμετάβλητες
Αμετάβλητες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (7/11) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ήταν ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στην ενιαία νομισματική ένωση δεν παρουσίασαν κάποια μεταβολή σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν οριακή άυξηση κατά +0,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,8% έναντι ετήσιας ανόδου +2,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,9%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωζώνης, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ ενισχύθηκαν κατά +1,5% σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι πωλήσεις στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού αυξήθηκαν κατά +0,4%, ενώ αντίθετα τα μη εδώδιμα προϊόντα σημείωσαν πτώση της τάξεως του -0,5%.
Μεταξύ των μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε σε Ιρλανδία (+2,9%) και Λετονία (+1,5%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην Αυστρία (-1%) και την Πορτογαλία (-1,7%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης