Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,5% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» σε εκλογές ΗΠΑ και Fed - Στα 1.226,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,5% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» σε εκλογές ΗΠΑ και Fed - Στα 1.226,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,5% στα 1.226,30 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (6/11/2018) ο χρυσός, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών που διεξάγονται στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταράξεις στις αγορές, αλλά και των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Τα «βλέμματα» όλου του κόσμου είναι στραμμένα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγονται σε σκηνικό έντασης και πρωτοφανούς πόλωσης.
Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον των ΗΠΑ αλλά και για το υπόλοιπο της θητείας του Donald Trump.
Το πιο πιθανό αποτέλεσμα φαίνεται να είναι ότι οι Δημοκρατικοί θα αναλάβουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικάνοι θα κρατήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.
Η Fed ξεκινά αύριο τη διήμερη συνεδρίασή της, ωστόσο δεν αναμένεται να προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων.
Εν τω μεταξύ, στα οικονομικά νέα της ημέρας, πτώση κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2018 τα «ανοίγματα» θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν στα 7 εκατ. τον Σεπτέμβριο, από το επίπεδο - ρεκόρ των 7,3 εκατ. του Αυγούστου.
Ωστόσο, τα ανοίγματα παρέμειναν αρκετά υψηλότερα του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που αναζητούν εργασία, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή, κάτι που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη Fed να προβεί σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, ασκώντας πιέσεις στον χρυσό.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,5% ή 6 δολ. στα 1.226,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,1% στις 96,3 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μία νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές θα δώσει ώθηση στο αμερικανικό δολάριο, οδηγώντας σε πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων.
Εφόσον ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, καταφέρει να εξασφαλίσει νίκη τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω φορολογικές και εμπορικές πολιτικές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το περιθώριο για περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή είναι περιορισμένο, καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας έχει αυξηθεί σημαντικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης