Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός ενόψει ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ - Στο +0,28% και τα 1.235,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός ενόψει ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ - Στο +0,28% και τα 1.235,80 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παρουσιάζει οριακές μεταβολές λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (6/11) ο χρυσός ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μία νίκη των Ρεπουμπλικάνων θα δώσει ώθηση στο αμερικανικό δολάριο, οδηγώντας σε πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% στα 1.235,80 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ παραμένει οριακά αμετάβλητος, και συγκεκριμένα στο -0,02% και τις 96,06 μονάδες.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Mizuho Securities, Masafumi Yamamoto, μία νίκη στων Ρεπουμπλικάνων τόσο στη Βουλή των Αντιπροσπώπων όσο και στη Γερουσία θα δώσει ώθηση στο δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού.
Εφόσον ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump καταφέρει να εξασφαλίσει νίκη τόσο στη Βουλή των Αντιπροσπώπων όσο και στη Γερουσία, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω φορολογικές και εμπορικές πολιτικές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το περιθώριο για περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή είναι περιορισμένο, καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας έχει αυξηθεί σημαντικά.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου στο ασήμι παραδόσεως Δεκεμβίου ενισχύεται κατά +0,36% στα 14,7 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου στην πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,64% στα 875 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης