Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Πώς η Τουρκία απειλεί να καταστρέψει την Ευρώπη μέσω του μεταναστευτικού

Gatestone Institute: Πώς η Τουρκία απειλεί να καταστρέψει την Ευρώπη μέσω του μεταναστευτικού
Ο ρόλος της Τουρκίας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα είναι καταστροφικός, υποστηρίζει το Gatestone Institute
Η Τουρκία, χάρη στα Ηνωμένα Έθνη, θα είναι επίσημα υπεύθυνη για να αποφασίσει όχι μόνο ποιος είναι πρόσφυγας αλλά και που θα τοποθετηθεί ή θα μεταφερθεί.
Οι τουρκικές κρατικές αρχές έχουν απειλήσει επανειλημμένα ότι θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη με πρόσφυγες, όπως το μήνυμα του προέδρου Recep Tayyip Erdoğan στην Ευρώπη το 2016: «Φώναξα όταν 50.000 πρόσφυγες βρίσκονταν στα σύνορα του Kapikule και αρχίσατε να ρωτάτε τι θα κάνατε αν η Τουρκία ανοίξει τις πύλες, κοιτάξτε με - αν πάτε πιο μακριά, αυτές οι συνοριακές πύλες θα είναι ανοιχτές».
Λόγω των τουρκικών απειλών, αυτή η νέα επίσημη θέση για την Τουρκία πρέπει να προβληματίζει.
Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Daily Sabah ανέφερε πρόσφατα:
«Η Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών έχει παραδώσει τη διαχείριση των διαδικασιών εγγραφής για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, ενώ η ίδια η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης της Τουρκίας θα εποπτεύει την εγγραφή των προσφύγων και θα καθορίσει το καθεστώς τους.
Όποιος αναζητά διεθνή προστασία θ α πρέπει τώρα να απευθυνθεί στα τοπικά γραφεία της τουρκικής υπηρεσίας μετανάστευσης».
Αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να μας ανησυχεί για τρεις βασικούς λόγους:

1. Τρομοκρατία

Τον Μάρτιο, ο Erdogan επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, για την προσφορά του να μεσολαβήσει μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων της Συρίας.
Όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας «με αυτή τη στάση, η Γαλλία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται για οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκράτη, τρομοκρατική επίθεση.
Όσοι κοιμούνται με τρομοκράτες, τους καλωσορίζουν στα παλάτια τους, θα καταλάβουν αργά ή γρήγορα το λάθος που έκαναν».
Τον Απρίλιο, λίγες ώρες αφού ένας άνδρας έπεσε με το φορτηγό του πάνω σε πεζούς στο Münster της Γερμανία, ο Erdoğan επιτέθηκε εκ νέου στη Γαλλία χαρακτηρίζοντας τη χώρα ως «ανδρείκελο» και προσθέτοντας ότι «… η παροχή υποστήριξης στην τρομοκρατία… η φιλοξενία τρομοκρατών στο Elysee…
Είδατε τι έγινε στη Γερμανία, σωστά;
Το ίδιο θα συμβεί στη Γαλλία.
Η Δύση δεν θα μπορέσει να απελευθερωθεί από τον τρόμο.
Η Δύση θα βυθιστεί, καθώς τρέφει αυτούς τους τρομοκράτες».
Δεν είναι μόνο οι απειλές του Erdogan που πρέπει να κάνουν την Ευρώπη να επανεξετάσει τις πολιτικές μετανάστευσης.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, σε ευρωπαϊκές πόλεις – όπως Manchester, Παρίσι, Βρυξέλλες, Νίκαια, Κοπεγχάγη, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Τουλούζη, Trèbes, Saint-Étienne-du-Rouvray, Βερολίνο και Στοκχόλμη- έχουν γίνει επιθέσεις από τζιχαντιστές με αρκετούς νεκρούς.
Από τη στιγμή που αρκετοί τρομοκράτες που συμμετείχαν σε αυτές τις επιθέσεις έγιναν σκληροπυρηνικοί καθώς στρατολογήθηκαν είτε στη Μέση Ανατολή είτε στην Ευρώπη, το να επιτρέπεται η είσοδος πολιτών από μουσουλμανικές χώρες χωρίς έλεγχο είναι κάτι ριψοκίνδυνο.
Δεν πρόκειται για εικασία.
Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων σε παγκόσμιο επίπεδο στηρίζουν την τρομοκρατία ή την βία στο όνομα του Ισλάμ.
Υπάρχουν, επίσης, δημοσιεύματα για τον ISIS και για το πως καμουφλάρει τρομοκράτες οι οποίοι εμφανίζονται ως πρόσφυγες και φθάνουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.
Σε πρόσφατο ντοκιματέρ της Deutsche Welle, το οποίο φέρει τον τίτλο «Τρομοκρατία στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια», τονίζεται ότι:
«Μία ομάδα οπαδών του IS (ISIS) τρομοκρατεί τους ανθρώπους στο στρατόπεδο των προσφύγων Μόρια στο ελληνικό νησί της Λέσβου, με το πρόσχημα της θρησκευτικής ευσυνειδησίας, τιμωρούν βάναυσα όσους θεωρούν εγκληματίες.
Πρόσφατα όλο και περισσότεροι πρόσφυγες από το Deir ez-Zor, ένα από τα τελευταία οχυρά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, φτάνουν στο στρατόπεδο.
Από τότε φαίνεται ότι το έγκλημα στο στρατόπεδο πήρε μια νέα ποιότητα.
Οι Σύροι λέγεται ότι ελέγχουν τις περισσότερες από τις παράνομες δραστηριότητες.
Όποιος δεν ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές τους μπορεί να περιμένει ότι θα αντιμετωπιστεί με βία ή ακόμη και με απειλή θανάτου.
Οι δράστες πολύ συχνά επικαλούνται τον νόμο της Σαρία ως δικαιολογία.
Εμφανίζονται όλο και περισσότερα graffiti που υμνούν τον IS».

2. Δημογραφική εικόνα

Μεταξύ των χωρών που κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν «δημογραφικές βόμβες», σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Λετονία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων στην Ευρώπη αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα κίνητρο εκ μέρους των υπαλλήλων της ΕΕ για την είσοδο μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων μεταναστών - προκειμένου να αντισταθμιστεί η συρρίκνωση των ευρωπαϊκών πληθυσμών.
Ένα άλλο κίνητρο έχει συνδεθεί με τη γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης.
Σε άρθρο γνώμης του Forbes το 2017 τονίζονταν ότι «Εάν  η Δυτική Ευρώπη θέλει να διατηρήσει τα κοινωνικά της οφέλη, οι χώρες της ΕΕ θα χρειαστούν περισσότερους εργαζόμενους.
Σε καμία περιοχή του κόσμου δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα πληθυσμού που γερνά και λίγων γεννήσεων όσο στην Ευρώπη».
Ωστόσο, τέτοιες ιδέες έχουν ήδη τεθεί σε δοκιμασία.
Η Γερμανία, για παράδειγμα, για να καλύψει τη ζήτηση για φθηνή εργασία σε μια ανερχόμενη μεταπολεμική οικονομία, πήρε Τούρκους εργάτες.
Παρόλο που το αρχικό σχέδιο ήταν για αυτούς τους εργαζόμενους να είναι προσωρινή ώστε να εμποδιστούν οι Τούρκοι «επισκέπτες» να γίνουν μετανάστες, η πολιτική άλλαξε και οι εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν για μεγάλες περιόδους και να φέρουν τις οικογένειές τους.
Στα τέλη του 2011, σύμφωνα με την Deutsche Welle, «περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι με τουρκικό υπόβαθρο ζουν στη Γερμανία, δηλαδή είτε αυτοί είτε οι γονείς τους γεννήθηκαν στην Τουρκία, καθιστώντας τους το μεγαλύτερο μεταναστευτικό πληθυσμό στη χώρα».
Το αποτέλεσμα κατέστη σαφές τον Ιούνιο, όταν σχεδόν τα δύο τρίτα της τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία υποστήριξαν τον Erdogan στις τουρκικές προεδρικές εκλογές.
Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό είναι πολύ περισσότερο από την υποστήριξη που έλαβε στην ίδια την Τουρκία.
Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, ο βουλευτής Alparslan Kavaklıoğlu, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφαλείας και Πληροφοριών του κοινοβουλίου δήλωσαν ότι η δημογραφική εικόνα της Ευρώπης άλλαζε υπέρ των μουσουλμάνων: «Η περιουσία και ο πλούτος του κόσμου κινούνται από τη Δύση στην Ανατολή, η Ευρώπη περνάει μια εποχή που είναι απλή, ο πληθυσμός της μειώνεται και γερνά.
Αλλά η Ευρώπη αντιμετωπίζει και ένα άλλο πρόβλημα: όλοι οι νεοφερμένοι είναι από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Αλγερία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και την Τουρκία .... Τώρα είναι σε ένα τέτοιο επίπεδο που το πιο δημοφιλές όνομα στις Βρυξέλλες, το Βέλγιο είναι ο Mohammed, το δεύτερο πιο δημοφιλές είναι ο Melih και το τρίτο είναι ο Ayşe».
Αν συνεχίσει αυτή η τάση, ο Kavaklıoğlu δήλωσε: «Ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα ξεπεράσει τον χριστιανικό πληθυσμό στην Ευρώπη ... δεν υπάρχει κανένα μέτρο για αυτό, η Ευρώπη θα είναι γεμάτοι μουσουλμάνους και θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί εκεί».
Το 2017, ο Erdogan κάλεσε τους Τούρκους που κατοικούν στην Ευρώπη να γεννούν περισσότερα παιδιά: «Οι τόποι όπου εργάζεστε και ζείτε είναι τώρα οι πατρίδες σας... Κάνετε πέντε παιδιά - όχι μόνο τρία, γιατί είστε το μέλλον της Ευρώπης».
Κρίνοντας από πρόσφατες αναφορές, αυτό το μέλλον δεν φαίνεται τόσο λαμπρό για τους Ευρωπαίους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun «η τουρκική αστυνομία μιλά τώρα ανοιχτά για τουρκικές περιοχές στο Βερολίνο ...
Τα αυτοκίνητα που φέρουν το λογότυπο μιας ελίτ τουρκικής αστυνομικής μονάδας έχουν εντοπιστεί στους δρόμους του Βερολίνου - αλλά οι γερμανικές αρχές λένε ότι είναι αδύναμες να τους σταματήσουν.
Τα οχήματα έχουν τις λέξεις Özel Harekat (Ειδική Λειτουργία) και φαίνονται να ταξιδεύουν σε περιοχές της γερμανικής πρωτεύουσας με μεγάλους τουρκικούς πληθυσμούς».

3. Πολιτισμός

Η εισροή μαζικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών από τις ισλαμικές δικτατορίες - ειδικά όταν η παγκόσμια τζιχάντ βρίσκεται σε άνοδο - έχει επηρεάσει βαθιά τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Παρά τη φαντασίωση που εξακολουθούν να έχουν ορισμένοι Ευρωπαίοι ότι οι μετανάστες θα ενσωματωθούν τελικά στις κοινωνίες των χωρών υποδοχής τους, το αντίθετο συνέβη.
Αυτοί οι Ευρωπαίοι που υπερασπίζονται τη μαζική και απεριόριστη μετανάστευση στο όνομα της «πολυπολιτισμικότητας» και της «πολυμορφίας» αγνοούν τη φύση των χωρών της πλειοψηφίας των Μουσουλμάνων από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες.
Η έλλειψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας λόγου, η κακομεταχείριση γυναικών και ομοφυλοφίλων, οι δολοφονίες τιμής, ο αντισημιτισμός και η βία κατά των μη μουσουλμάνων και των μουσουλμάνων «αποστατών» είναι χαρακτηριστικές για τις χώρες αυτές. Αντί να ξεφύγουν από τα δεσμά των χωρών αυτών, πολλοί μετανάστες τα μεταφέρουν απλώς στην Ευρώπη.
Επιπλέον, αντί να απαιτούν οι μετανάστες να συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά έθιμα και το δίκαιο, ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης απλώς μοιάζει να αγνοεί στη νέα πραγματικότητα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph, για παράδειγμα: «Ο νόμος για τη Σαρία έχει αναγνωριστεί από βρετανικό δικαστήριο για πρώτη φορά αφού ένας δικαστής έλαβε απόφαση για ένα διαζύγιο βάσει αυτού του νόμου».
Το 2006, ο δικτάτορας του Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι υποστήριξε ότι το Ισλάμ θα κατακτήσει την Ευρώπη «χωρίς να πυροβολήσει».
Σήμερα, μόλις δώδεκα χρόνια αργότερα, ο Erdoğan φαίνεται να ενεργεί με βάση την ίδια αρχή.
Αυτό καθιστά ακόμη πιο καταστροφικό το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη έδωσαν στην κυβέρνησή του την εξουσία να επικουρεί τους πρόσφυγες. Η Ευρώπη πρέπει να προσέξει και να εκλέξει ηγέτες που κατανοούν τον κίνδυνο να χάσουν τη μάχη για την καρδιά, την ψυχή και τη δημοκρατία της ηπείρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης