Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ - Στα 1.232,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ - Στα 1.232,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες κάτω του 0,1% ή 1 δολ. στα 1.232,30 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (5/11/2018) ο χρυσός, αποτυγχάνοντας να επωφεληθεί από τις πιέσεις στο δολάριο, εν αναμονή των αυριανών ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, οι οποίες θα κρίνουν την πλειοψηφία στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Οι αυριανές εκλογές στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την κυβέρνηση του Donald Trump.
Το αποτέλεσμα των εκλογών κρίνεται αμφίρροπο, με τους Δημοκρατικούς να αναμένεται να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τους Ρεπουμπλικάνους να εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν μια ισχνή πλειοψηφία της Γερουσίας.
Επίσης, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, εν όψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αυτή την εβδομάδα, αν και δεν αναμένεται κάποια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές κράτησαν επιφυλακτική στάση μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον κλάδο υπηρεσιών των ΗΠΑ, που έδειξαν μια επιβράδυνση για τον Οκτώβριο του 2018.
Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης του ISM διαμορφώθηκε στις 60,3 μονάδες τον Οκτώβριο από 61,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο -που ήταν το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία του δείκτη.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες κάτω του 0,1% ή 1 δολ. στα 1.232,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,3% στις 96,3 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,142 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε ήπιες απώλειες 0,2%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης