Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η ιταλική κυβέρνηση κανιβαλίζεται - Η Lega «κλέβει» ψηφοφόρους του M5S

Citigroup: Η ιταλική κυβέρνηση κανιβαλίζεται - Η Lega «κλέβει» ψηφοφόρους του M5S
Όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις στην Ιταλία, η Lega «κλέβει» ψηφοφόρους από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων
Αν και η ιταλική κυβέρνηση φαίνεται ενωμένη όσον αφορά τις προκλήσεις που δέχεται από τον εξωτερικό με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2019, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Lega «κλέβει» ψηφοφόρους από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S).
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Corriera Della Sera, η Lega προηγείται 34,7% έναντι 17,4% που πέτυχε στις εκλογές του Μαρτίου ενώ το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει υποχωρήσει κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 28,7%.
Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση, η Citigroup επισημαίνεται ότι κάποιοι ψηφοφόρο που αρχικά στήριζαν Κίνημα των Πέντε Αστέρων τώρα φαίνονται επιφυλακτικοί από τη στάση του κόμματος.
«Η Il Corriere della Sera υποδηλώνει ότι τα δυο κυβερνώντα κόμματα έχουν αρχίσουν να αυτο-κανιβαλίζονται με τη Lega να προσελκύει 16% νέους ψηφοφόρους από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, κυρίως στο Βορρά» επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση.
Σύμφωνα με τη Citigroup στις εκλογές του Μαρτίου οι άνθρωποι που ζούσαν στον Βορρά και έψαχναν μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά κόμματα και δεν τους άρεσε ο Silvio Berlusconi ενδεχομένως να ψήφισαν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αναλυτές «μετά την πτώση της δημοτικότητας του Berlusconi, οι ίδιοι ψηφοφόροι στο Βορρά πιθανόν να είναι πιο ανήσυχοι σχετικά με το γεγονός όταν κυβερνώνται από ένα κόμμα που κλίνει προς τον Νότο και που εστιάζει στις επιδοτήσεις (με συνέπεια την αύξηση των φόρων στο Βορρά)».
Σύμφωνα με τη Citigroup ο συνδυασμός των αυξανόμενων εντάσεων εντός της κυβέρνησης και κυρίως οι προθέσεις των ψηφοφόρων «ενδεχομένως να έχουν μεγάλες επιπτώσεις στο μέλλον της κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης