Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Αναδρομικά μόνο σε όσους συνταξιούχους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη

Πετρόπουλος: Αναδρομικά μόνο σε όσους συνταξιούχους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει αναδρομική ισχύ τόνισε ο κ.Πετρόπουλος
Την θέση ότι tο Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι μόνο όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά των συντάξεων διατύπωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει αναδρομική ισχύ για όλους.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Πετρόπουλος εκτίμησε ότι για λόγους δημοσίους συμφέροντος δεν μπορούν να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά, καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση το δημόσιο ταμείο.
Ανέφερε μάλιστα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το νόμο που προβλέπει πλαφόν 16,2% του ΑΕΠ για τις συντάξεις και συνεπώς, οποιαδήποτε άλλη απόφαση για επιστροφή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί περικοπές, θα προσέκρουε σε αυτό το νόμο.
Ερωτηθείς για αποφάσεις δικαστηρίων που δίνουν αναδρομικότητα ο κ.Πετρόπουλος σχολίασε ότι είναι αντίθετες με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και απηύθυνε έκκληση να σταματήσει όλο αυτό το παιχνίδι με την επιστροφή των αναδρομικών που γίνεται εις βάρος των συνταξιούχων, καθώς, όπως υπογράμμισε, κάποιοι ψάχνουν να βρουν πελατεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης