Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο παρά τις νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν - Στο -0,03% και τα 72,81 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο παρά  τις νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν - Στο -0,03% και τα 72,81 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό  σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,44% στα 62,86 δολ. ανά βαρέλι
Ήπια πτώση στην πρώτη (5/11) συνεδρίαση της εβδομάδας για το πετρέλαιο, παρά την επίσημη έναρξη των νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Ιράν.
Ειδικότερα, το Brent υποχώρησε μόλις 0,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,81 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό εμφάνισε πτώση της τάξεως του -0,44% στα 62,86 δολ. ανά βαρέλι.

Τόσο το Brent όσο και το WTI έχουν απωλέσει περισσότερο από το 15% της αξίας τους από τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς ο αντίκτυπος των κυρώσεων θα είναι περιορισμένος μετά τις απαλλαγές που χορήγησε η Ουάσιγκτον.
«Οι εξαγωγές του Ιράν και η παραγωγή έχουν υποχωρήσει σταθερά», σχολιάζει ο Edward Bell της Emirates NBD bank, προσθέτοντας ότι «οι ιρανικές εξαγωγές δείχνουν μία πτώση άνω των 1 εκατ. βαρελιών ημερησίως για τον Οκτώβριο από τον Μάιο».


Σε ότι αφορά τον τομέα της ζήτησης, ο κ. Bell προειδοποίησε ότι η κατανάλωση ενδέχεται να επιβραδύνεται εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομίας, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η παραγωγή αυξάνεται.
Η συνολική παραγωγή των Ρωσία, ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας για τον Οκτώβριο ξεπέρασε τα 33 εκατ. βαρέλια ημερησίως για πρώτη φορά, με τον όγκο να είναι αυξημένος κατά 10 εκατ. βαρέλια ηεμρησίως σε σύγκριση με το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης