Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει θυσιάσει τα νησιά για πολιτικούς λόγους – Να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Κω

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει θυσιάσει τα νησιά για πολιτικούς λόγους – Να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Κω
"Η Κως και τα νησιά μας χρειάζονται ένα αναπτυξιακό σχέδιο", ανέφεφε η Φ. Γεννηματά
«Η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Κω με έμφαση στο λιμάνι», ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, επισκεπτόμενη σήμερα το νησί.  
Η κ. Γεννηματά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κω, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση και τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Λάμπρο Ναζίφη.
Μετά τη συνάντηση η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι με τον Δήμαρχο έχουν επί σειρά ετών μια στενή συνεργασία και επικοινωνία για όλα τα ζητήματα που αφορούν το νησί.
Υπογράμμισε πως «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει θυσιάσει τα νησιά για πολιτικούς λόγους.
Έχουν πληρώσει πολύ βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα.
Ιδιαίτερα εδώ στη Κω, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει σημαντικά την αποκατάσταση του νησιού μετά το σεισμό και για τους αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά καθυστερεί πάρα πολύ όσον αφορά το λιμάνι.
Η Κως και τα νησιά μας χρειάζονται ένα αναπτυξιακό σχέδιο.
Θέλουμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους δήμους και στις περιφέρειες, ωστε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να μπορέσουν να προωθήσουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Εκεί θα βασιστούμε για να αλλάξουμε την κατάσταση στον τόπο και να φύγουμε πραγματικά και  οριστικά από αυτόν το φαύλο κύκλο της κρίσης και των μνημονίων».
Πρόσθεσε ότι τα νησιά έχουν πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα και με το ΦΠΑ, συμπληρώνοντας πως «η παράταξή μας ήταν αυτή που καθιέρωσε τον μειωμένο ΦΠΑ για τα νησιά με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Αρνηθήκαμε την κατάργησή του και άμεσα θα καταθέσουμε ξανά πρόταση νόμου ούτως ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία».
Αναφερόμενη στα εθνικά θέματα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας.
«Στο Αιγαίο η επιθετική ρητορική άλλα και η πρακτική από τη  γειτονική μας χώρα έχει κλιμακωθεί», πρόσθεσε και τόνισε ότι «η Ελλάδα παραμένει  δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.
Οφείλει να στείλει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος  για την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων.
Σε αυτό οι Έλληνες θα παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί».
Σημειώνεται ότι  την Φώφη Γεννηματά συνοδεύουν στην περιοδεία στα Δωδεκάνησα, ο Δημήτρης Κρεμαστινός Βουλευτής Δωδεκανήσων, ο Κώστας Σκανδαλίδης Βουλευτής Α’ Αθήνας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής,  ο Παύλος Χρηστίδης Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Βοσδογάνης Δ/ντής του Γραφείου Τύπου  και η Κατερίνα Γαβαλά, Γραμματέας Βορείων Δωδεκανήσων του Κινήματος Αλλαγής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης