Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τους 29 έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία, που πλήττεται εδώ και μία εβδομάδα από σφοδρή κακοκαιρία

Reuters: Τους 29 έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία, που πλήττεται εδώ και μία εβδομάδα από σφοδρή κακοκαιρία
Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι πλήττουν εδώ και αρκετές μέρες την Ιταλία
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σικελία από την κακοκαιρία, ανεβάζοντας την Κυριακή 4/11 τον τραγικό απολογισμό στην Ιταλία σε 29 νεκρούς, όπως μεταδίδει το Reuters.
Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες που είχαν ως συνέπεια τον θάνατο 10 ανθρώπων στην περιοχή γύρω από το Παλέρμο και ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι.
Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν στην πόλη της Σικελίας Agrigento, όταν καταπλακώθηκε το αυτοκίνητό τους από βράχια και χώμα μετά από κατολίσθηση.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας είχε κάνει αρχικά λόγο για 17 νεκρούς, μην υπολογίζοντας αυτούς στη Σικελία, την οποία θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte, ενώ παραμένει σε επαφή με αξιωματούχους και για τη διαχείριση της τραγικής κατάστασης στα βόρεια της χώρας.
Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι πλήττουν εδώ και αρκετές μέρες την Ιταλία, ξεριζώνοντας εκατομμύρια δέντρα και αποκόβοντας χωριά και δρόμους.
Οι περισσότερες ζημιές σημειώθηκαν στις επαρχίες Τρεντίνο και Βένετο, με τον κυβερνήτη της δεύτερης να εκτιμά το κόστος τους στο 1 δισ. ευρώ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης