Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο

Trump: Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο
Αισιοδοξία Trump για τις συνομιλίες Πεκίνου και Ουάσιγκτον για το εμπόριο 
Τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον για το εμπόριο, γνωστοποίησε σήμερα (2/11) ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump.
Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε πως θα έχει ο ίδιος συζήτηση επί του θέματος με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping.
«Είμαστε όλο και πιο κοντά στο να συμφωνήσουμε κάτι με την Κίνα για το εμπόριο», διευκρίνισε.
Να υπενθυμιστεί πως εχθές (1/11), ο Xi Jinping εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, θα μπορέσουν να προωθήσουν μια σταθερή και υγιή σχέση.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση «CCTV», ο κ. Xi ανέφερε πως σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Donald Trump, οι δύο τους εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα επεκτείνουν τη διμερή εμπορική συνεργασία.
Τα σχόλια του κ. Xi ήρθαν λίγο μετά από ένα tweet του Donald Trump, στο οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι είχε σήμερα μια «πολύ καλή» συζήτηση με τον Κινέζο ομόλογό του αναφορικά με το εμπόριο και τη Βόρεια Κορέα, ενώ γνωστοποίησε ότι οι δυο τους σχεδιάζουν να συναντηθούν στην επερχόμενη Σύνοδο των G20.
Ο Xi Jinping δήλωσε ακόμη ότι είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τον κ. Trump στη Σύνοδο των G20, ενώ τόνισε ότι θέλει μια σταθερή, υγιή σχέση με τις ΗΠΑ, που να βασίζεται σε σημαντική αμοιβαία κατανόηση.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρεια Κορέα θα προωθήσουν περαιτέρω την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου και ότι θα πιέσουν για την ειρήνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης