Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Τύπος: Ανθεκτικές οι τράπεζες στα stress tests στις 2/11 – Ανησυχία για την Barclays

tags :
Διεθνής Τύπος: Ανθεκτικές οι τράπεζες στα stress tests στις 2/11 – Ανησυχία για την Barclays
Με ανακούφιση υποδέχθηκαν τα διεθνή ΜΜΕ τα αποτελέσματα των stress tests για τις ευρωπαϊκές τράπεζες
Στην κακή πορεία της βρετανικής Barclays στα stress tests τα οποία ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) εστιάζουν την προσοχή τους τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ενώ παράλληλα όλοι μοιάζουν να έχουν ανακουφιστεί από την καλή πορεία των ιταλικών τραπεζών.
Παράλληλα τονίζουν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες αποδείχθηκαν ανθεκτικές ακόμη και στο δυσμενές σενάριο βάσει του οποίου εξετάσθηκαν, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον για τις μετοχές τους.

Reuters: Ανθεκτικές οι ευρωπαϊκές τράπεζες στα stress tests της ΕΚΤ



Οι τραπεζικός κλάδος της Ευρωζώνης παραμένει αρκετά ισχυρός ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξει μία σοβαρή ύφεση, όπως αποδεικνύεται από τα stress tests που πραγματοποίησε η ΕΚΤ, αναφέρει το Reuters.
Το πρακτορείο επικεντρώνεται στη συνολική εικόνα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

CNBC: Εύκολα πέρασαν τα stress tests οι ευρωπαϊκές τράπεζες – Τελευταία η Barclays



Στην αρνητική πορεία της Barclays επικεντρώνει το δημοσίευμά του το CNBC, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός ότι κατέφθασε τελευταία –με δεδομένο ότι ο δείκτης CT1 διαμορφώθηκε στο 6,37% - ενώ Τρίτη χειρότερη τράπεζα ήταν η Lloyds, υποδεικνύει ότι οι βρετανικές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλα προβλήματα λόγω του Brexit.
Σε πλήρη αντίθεση με την Barclays θετική έκπληξη αποτελεί η Deutsche Bank, με το CT1 να φθάνει –βάσει του δυσμενούς σεναρίου- στο 8,14%.

F.T.: Barclays, Lloyds και NordLB οι «χειρότερες» ευρωπαϊκές τράπεζες



Στην άσχημη πορεία των Barclays και Lloyds στέκονται και οι Financial Times, οι οποίοι στο δημοσίευμά τους κάνουν ειδική αναφορά και στη γερμανική NordLB.
Όπως αναφέρουν οι βρετανικές τράπεζες Barclays και Lloyds Banking Group μαζί με τη γερμανική Nordeutsche Landesbank είχαν τη χειρότερη πορεία μεταξύ στα ευρωπαϊκά stress tests, στα οποία εξετάσθηκαν 48 τράπεζες.
Κατά τους FT η κακή πορεία των βρετανικών τραπεζών οφείλεται και στο Brexit.

New York Times: Ισχυρότερες έναντι νέας κρίσης οι ευρωπαϊκές τράπεζες


Οι ευρωπαϊκές τράπεζες φαίνεται ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι πριν από δύο χρόνια και είναι ικανές να αντιμετωπίσουν ακόμη και μία σφοδρή οικονομική κρίση, αναφέρουν οι New York Times.
Επίσης τονίζουν ότι καμία τράπεζα δεν είχε βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας χαμηλότερο από το 5,5%.

MarketWatch: Και οι 48 τράπεζες «πέρασαν» τη βάση της ΕΚΤ



Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατόρθωσαν να «περάσουν» χωρίς προβλήματα τα stress tests της ΕΒΑ, τονίζει στο δημοσίευμά του το MarketWatch, το οποίο αναφέρει ότι βάσει του δυσμενέστερου σεναρίου ο βασικός δείκτης φθάνει στο 10,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης