Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πρόγραμμα δανεισμού TLTROs ετοιμάζει για τις τράπεζες της Ευρωζώνης η EKT

Νέο πρόγραμμα δανεισμού TLTROs ετοιμάζει για τις τράπεζες της Ευρωζώνης η EKT
Νέο πρόγραμμα TLTROs ετοιμάζει η EKT 
(upd) Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) φέρεται να ετοιμάζει νέο πρόγραμμα TLTROs (targeted longer-term refinancing operations) για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MNI Financial News.
Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, αξιωματούχοι της Τράπεζας αρνήθηκαν ότι θα αποφασίσουν κάτι τέτοιο στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

«Ίσως να μη χρεάζεται», σχολίασαν. 
Το εν λόγω πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για περιόδους έως και τεσσάρων ετών.
Προσφέρει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση με ευνοϊκές συνθήκες για τις τράπεζες, προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω την κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα και να τονώσει τις τραπεζικές πιστώσεις στην πραγματική οικονομία.
Το πρώτο πρόγραμμα εφαρμόστηκε από τον Ιούνιο του 2014, με το δεύτερο να ακολουθεί τον Μάρτιο του 2016.
Ενδεικτικά, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δανείστηκαν 233 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο δεύτερο μέρος του προγράμματος για τη διοχέτευση εξαιρετικά φθηνού χρήματος προς δανεισμό στην αγορά της ευρωζώνης.
Αν και το σύνολο των κεφαλαίων που δάνεισε σε τράπεζες της ευρωζώνης η ΕΚΤ μέσω του TLTRO II διαμορφώθηκε σε 740 δισ. ευρώ, περισσότερο από το ήμισυ της αξίας αυτής συνίσταται από αναχρηματοδοτήσεις του πρώτου προγράμματος TLTRO.
Βέβαια, τα 722 δισ. ευρώ εξ αυτών ωριμάζουν το 2020, επισημαίνεται.
Στον απόηχο της είδησης, στις 20:15, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,13 υπέρ του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Τα διαγράμματα:







Πρώτη ενημέρωση, 20:14 - 2 Νοεμβρίου 2018

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης