Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Οριακή κατάσταση στη Μόρια – Δεν πρόκειται όμως για κολαστήριο

Βίτσας: Οριακή κατάσταση στη Μόρια – Δεν πρόκειται όμως για κολαστήριο
Δεν είναι κολαστήριο η Μόρια, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Έκπληξη προκάλεσε ο Δημήτρης Βίτσας με τα επιχειρήματα που διατύπωσε στην προσπάθειά του να αποκρούσει τα πυρά για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας, που προκαλούν διεθνώς τον χαρακτηρισμό του ως «κολαστήριο».
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, πέταξε επί της ουσίας την μπάλα στην εξέδρα, ομολογώντας μεν ότι η κατάσταση είναι «οριακή», αλλά εστιάζοντας μόνο στις θετικές δράσεις που προωθούνται στη Μόρια κι αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι τις καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες, συγκρούσεις ακόμη και βιασμούς.
«Επιμένετε στην επικοινωνιακή λέξη “κολαστήριο” της Μόριας.
Αν πήγατε εκεί δεν έχετε αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αλλιώς δεν θα μιλάγατε για κολαστήριο για ένα χώρο που είναι όλοι εμβολιασμένοι, που προσφέρονται στα παιδιά υπηρεσίες εκπαίδευσης και έχει σχολή εκμάθησης μουσικών οργάνων.
Εγώ λέω ότι είναι μια οριακή και δύσκολη κατάσταση που έχει να κάνει με τις ροές», σημείωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι από τη Μυτιλήνη έχουν ήδη μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα 12.000 άτομα κι έχουν γίνει άλλες 500 επιστροφές, ενώ ήδη αναζητούνται χιλιάδες θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα μέσω του ΔΟΜ.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πάντως που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη μετεγκατάσταση προσφύγων σε resort στη Σαμαρίνα Γρεβενών, επέκρινε δριμύτατα τον Υπουργό υπενθυμίζοντάς του τις εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου και τις συνεχείς καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
«Ίσως πρέπει να δείτε εσείς αν ζουν μικρά παιδιά δίπλα σε φράχτη με πλαστικές σκηνές, ότι στο κέντρο βρίσκεται για ιατρική βοήθεια μόνο το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί όλες οι άλλες ομάδες έφυγαν λόγω της κακοποίησης και των βιασμών, τη μητέρα που κατασκήνωσε έξω από αστυνομικό τμήμα για να μην τις κλέψουν το παιδί.
Κάνουν καταπληκτική δουλειά οι άνθρωποι εκεί, αλλά οι συνθήκες απάνθρωπες.
Αν τα είχατε δει όλα αυτά δεν θα ξεκινούσατε έτσι», σχολίασε ο κ. Παπαθεοδώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης