Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε σε χαμηλά 25 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2018 - Στις 51,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Υποχώρησε σε χαμηλά 25 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2018 - Στις 51,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε σε χαμηλά 28 μηνών
Με τους ασθενέσθερους ρυθμούς των τελευταίων δύο ετών αναπτύχθηκε ο μεταποιητικός κλάδος στη Γαλλία τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/11) στοιχεία της Markit, καθώς η παραγωγή σημείωσε την πρώτη της πτώση μετά τον Ιούλιο του 2016.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,2 μονάδες, έναντι 52,5 μονάδων τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποτέλεσε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 μηνών.
Καθοριστικός παράγοντας ήταν η πτώση στην παραγωγή του κλάδου, καθώς και η ασθενέσθερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών στις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με ορισμένες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα της Markit, η πτώση στις παραγγελίες από το εξωτερικό οφείλεται στον ασθενέσθερο τομέα οχημάτων.
Παράλληλα, ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας υποχώρησε σε χαμηλά δύο ετών, με τον τομέα των ενδιάμεσων αγαθών να αποτελεί τη μόνη εξαίρεση.
Η πρόσφατη επιβράδυνση είχε ως αποτέλεσμα ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων να υποχωρήσει σε χαμηλά 28 μηνών, εν μέσω ασθενέσθερων συνθηκών στην αγορά.
«Για πρώτη φορά από τα μέσα του 2016, η παραγωγή του γαλλικού μεταποιητικού κλάδου συρρικνώθηκε τον Οκτώβριο», σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit, Elliot Kerr, προσθέτοντας ότι «υπήρξε ασθενέσθερη ανάπτυξη των νέων επιχειρήσεων, καθώς οι νέες παραγγελίες συρρικνώθηκαν για τρίτη φορά σε τέσσερις μήνες».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «για τους κατασκευαστές της Γαλλίας, τα περιθώρια κέρδους ενδέχεται να συμπιεστούν, καθώς οι τιμές παραγωγής αυξήθηκαν με βραδύτερους ρυθμούς απ' ότι οι τιμές εισροών τον Οκτώβριο».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης