Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά τριών μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,05% και τα 1.236,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά τριών μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,05% και τα 1.236,60 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο άγγιξε τα 1.238,60 δολ. ανά ουγγιά κατά την προηγούμενη συνεδρίαση
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (2/11) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, μετά την ανακοίνωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χρυσού, σύμφωνα με την οποία η αγορά χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες σκαρφάλωσε σε υψηλό τριετίας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά +0,05% στα 1.236,60 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση έφτασε ακόμα και τα 1.238,60 δολ. ανά ουγγιά.
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζας αγόρασαν περίπου 148 μετρικούς τόνους χρυσού για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση κατά +22% σε σύγκριση με την αντίστοιχο περίοδο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,15% στις 95,94 μονάδες, καθώς βρέθηκε υπό πίεση κατά τη διάκεια της εβδομάδας, μετά την ανάκαμψη που σημειώθηκε στις αγορές.
Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης