Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο - Εβδομαδιαίες απώλειες -6,6% για το αμερικανικό αργό

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο - Εβδομαδιαίες απώλειες -6,6% για το αμερικανικό αργό
Το αμερικανικό αργό  είχε πτώση 1,2% στα 62,87 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτική πορεία ακολούθησε το πετρέλαιο στην τελευταία (2/11) συνεδρίαση της εβδομάδας , καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες εάν κλιμακωθούν περαιτέρω ενδέχεται να επηρεάσουν τη ζήτηση.
Απώλειες 0,4% σημείωσε το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent το οποίο διαμορφώθηκε στα 72,60 δολάρια, ενώ σε εβδομαδιαία βάση η πτώση του έφθασε στο 6%.

Ισχυρότερες πιέσεις ασκήθηκαν στο προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), οι οποίες άγγιξαν το 1,29% στα 62,87 δολάρια.
Σημειώνεται ότι το αμερικανικό αργό είχε εβδομαδιαία πτώση της τάξης του 6,6%.


Από τις αρχές του περασμένου μήνα, το Brent έχει απωλέσει το -12% της αξίας του, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού έχει υποχωρήσει κατά -13%.
Παράλληλα, όπως αναφέρει έρευνα του Reuters η οποία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, η παραγωγή του ΟΠΕΚ για τον Οκτώβριο του 2018 αυξήθηκε κατά 390 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε μηνιαία βάση, στα 33,31 εκατ. βαρέλια ημερήσιας παραγωγής, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2016.
Η άνοδος στην παραγωγή του ΟΠΕΚ έρχεται λίγες ημέρες πριν τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, με αρκετές χώρες οι οποίες εισάγουν ιρανικό αργό να ζητούν την εξαίρεσή τους από την Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσουν στα 1,15 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους, έναντι 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως στα μέσα του 2018.
«Αναμένουν ότι η παγκόσια αγορά πετρελαίου θα παρουσιάσει έλλειψη το τέταρτο τρίμηνο του 2018», σημειώνει η αμερικανική τράπεζα, η οποίς προβλέπει πως μέχρι το τέλος του 2019, η τιμή του Brent θα υποχωρήσει στα 65 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης