Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Δεύτερη «χειρότερη» αγορά από την αρχή του 2018 το Χρηματιστήριο Αθηνών

Deutsche Bank: Δεύτερη «χειρότερη» αγορά από την αρχή του 2018 το Χρηματιστήριο Αθηνών
Η πτώση για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών ξεπερνά το 20% στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2018
Τις δεύτερης ισχυρότερες απώλειες μεταξύ των αγορών της υφηλίου από την αρχή του 2018, σε όρους δολαρίου, καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με στοιχεία της Deutsche Bank.
Σε όρους ευρώ το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι η τρίτη χειρότερη αγορά  από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Αρνητική ήταν η πορεία της ελληνικής αγοράς και τον Οκτώβριο του 2018, με τις απώλειές της να είναι ιδιαίτερα ισχυρές.
Σε ό,τι αφορά το σύνολο των αγορών στα τέλη Οκτωβρίου 2018 τα 34 από τα 38 «είδη» επενδύσεων εμφανίζουν αρνητική πορεία, αποδεικνύοντας ότι ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ένας από τους χειρότερους για τους επενδυτές.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/DB%20oct%202.jpg?itok=NIVJaKTb
Ισχυρή πτώση, όμως, εμφανίζουν από την αρχή του 2018 και μεγάλες αγορές της Ευρώπης, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να εμφανίζει πτώση 4,2% (και 9,7% σε όρους δολαρίου), ενώ ο γερμανικός DAX 30 κινείται 11,4% χαμηλότερα (και 16,5% χαμηλότερα σε όρους δολαρίου).
Ο Hang Seng παραμένει μεταξύ των μεγάλων χαμένων με απώλειες 13,7% (και 14% σε όρους δολαρίου), ενώ ιδιαίτερα αρνητική είναι η πορεία για τον Shanghai Composite, καθώς η υποχώρησή του από την αρχή του έτους φθάνει στο 19,4% (και 24,7% σε όρους δολαρίου).
Ο δείκτης της Βραζιλίας BOVESPA, σε πλήρη αντίθεση, καταγράφει κέρδη 14,4% από την αρχή του 2018.

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του Οκτωβρίου 2018

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/Oct%20DB%201.jpg?itok=PHOTk63k
Όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα οι μετοχές ήταν ο μεγάλος χαμένος για τον Οκτώβριο 2018, με τον δείκτη Hang Seng να εμφανίζει τις ισχυρότερες απώλειες, καθώς υποχώρησε 10%, ενώ τον ακολούθησε ο Nasdaq με πτώση 9,2% και τρίτος ήταν ο ιαπωνικός Nikkei με τις δικές του απώλειες να φθάνουν στο 9,1%.
Αρνητική πορεία για τις αναδυόμενες αγορές, με τον εν λόγω δείκτη να υποχωρεί 8,7%, ενώ όπως είναι φυσικό –με δεδομένη τη συνεχιζόμενη κόντρα με την Ευρωζώνη- και ο ιταλικός FTSE MIB συγκαταλέγεται μεταξύ των χαμένων του Οκτωβρίου, με πτώση 8%.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν ένα εξαιρετικά δύσκολο μήνα με πτώση 7,9%.
Στον αντίποδα εντυπωσιακή πορεία ακολούθησε ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Βραζιλίας, BOVESPA, ο οποίος σημείωσε ράλι, με άνοδο 10,2% σε όρους δολαρίου και 19,9% σε όρους τοπικού νομίσματος (ρεάλ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης