Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το διάλογο με τη Ρωσία για τη Συνθήκη INF

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το διάλογο με τη Ρωσία για τη Συνθήκη INF
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε Συνθήκη INF ως «ζωτικής σημασία για την ευρωατλαντική ασφάλεια»
Την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ ώστε να συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF) εξέφρασε σήμερα (1/11) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Jens Stoltenberg, χαρκατηρίζοντας παράλληλα τη συμφωνία ως «ζωτικής σημασίας για την ευρωατλαντική ασφάλεια».
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, «είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το διάλογο με τη Ρωσία για το θέμα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ως Συμμαχία δεσμευόμαστε επίσης να λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα για να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την ασφάλεια και την ασφάλεια όλων των Συμμάχων».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ανησυχούν για το νέο ρωσικό σύστημα πυραύλων, γωνστό ως 9M729 ή SSC-8.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη INF και συνεχίσουν να παρέχουν ουσιαστική διαφάνεια στα προγράμματά τους», τόνισε ο Jens Stoltenberg, προτρέποντας το Κρεμλίνο να πράξει το ίδιο.
Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε χθες (31/10) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, οι Vladimir Putin και Donald Trump είναι πιθανό να συζητήσουν το ζήτημα της Συνθήκης κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης