Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ανάπτυξη 2,6% στη Σουηδία το 2018 - Σταθερό το outlook των τραπεζών

Moody's: Ανάπτυξη 2,6% στη Σουηδία το 2018 - Σταθερό το outlook των τραπεζών
Σταθερό το outlook των σουηδικών τραπεζών από τη Moody's
Σε σταθερές διατήρησε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) των σουηδικών τραπεζών η Moody's Investors Service, σημειώνοντας πως η υγιής οικονομική ανάπτυξη στη σκανδιναβική χώρα θα στηρίξει την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και θα προστατεύσει την κερδοφορία από τις αυξανόμενες ανταγωνιστικές πιέσεις.
Η οικονομική ανάπτυξη στη Σουηδία θα είναι πιο ήπια το 2018, στο 2,6%, ενώ θα επιβραδυνθεί στο 2% το επόμενο έτος.
«Αναμένουμε οι δείκτες προβληματικών δανείων των σουηδικών τραπεζών να παραμείνουν μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη.
Οι υψηλές τιμές των κατοικιών και το χρέος των νοικοκυριών αποτελούν δυνητική απειλή για την ποιότητα του ενεργητικού, αλλά η ανθεκτική οικονομία -με τα αυξανόμενα αλλά χαμηλά επιτόκια- και οι συνετές πρακτικές δανεισμού των τραπεζών, το ισχυρό κεφάλαιο και η ισχυρή κερδοφορία τους, προστατεύουν από μία απρόσμενη σοβαρή επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας», σχολιάζεται.
Η Moody's θεωρεί τις σουηδικές τράπεζες ως «εξαιρετικά ανθεκτικές» στις παραπάνω προκλήσεις.
Το προαναφερθέν, σε συνδυασμό με τα ισχυρά οικονομικά των σουηδικών νοικοκυριών, τα σημαντικά ρευστά χρηματοπιστωτικά περιουσιακά στοιχεία και την ισχυρή κουλτούρα εμπρόθεσμων πληρωμών, θα διασφαλίσουν τη πιστωτική ποιότητα.
Η κερδοφορία στις τράπεζες της Σουηδίας αναμένεται σε σταθερά επίπεδα τους επόμενους 18 μήνες, παρόλο που θα υπάρξει ελαφρά αυξημένη πίεση στα περιθώρια δανεισμού.
«Ο έλεγχος του κόστους, η ψηφιοποίηση και το χαμηλό κόστος προβλέψεων, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ισχυρή παραγωγική ικανότητα των τραπεζών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης