Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός, με πτώση 0,8% στα 1.215 δολ. ανά ουγγιά - Άνοδος 1,6% τον Οκτώβριο 2018

tags :
Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός, με πτώση 0,8% στα 1.215 δολ. ανά ουγγιά - Άνοδος 1,6% τον Οκτώβριο 2018
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,8% ή 10,30 δολ. στα 1.215 δολ. ανά ουγγιά
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε σήμερα (31/10/2018) ο χρυσός, ωστόσο το sell off που καταγράφηκε τον Οκτώβριο στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές «βοήθησε» το πολύτιμο μέταλλο να σημειώσει ισχυρά μηνιαία κέρδη της τάξεως του 1,6%. 
Πιέσεις στον χρυσό άσκησε σήμερα η ενδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο βρίσκει στήριξη στις ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή.
Το δολάριο ανήλθε σήμερα σε νέο υψηλό 16 μηνών, με το αμερικανικό νόμισμα να βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει την έβδομη διαδοχική μηνιαία του άνοδο.
Στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν στο τρίτο τρίμηνο του 2018, έχοντας διαμορφωθεί στο 3,5%, έναντι της ανάπτυξης 4,2% του δεύτερου τριμήνου.
Σήμερα, στοιχεία έδειξαν πως οι αμερικανικές εταιρείες συνέχισαν να προσλαμβάνουν με ταχείς ρυθμούς τον Οκτώβριο του 2018, με τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ να καταγράφουν μάλιστα αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 227.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο του 2018, έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για μια αύξηση κατά 189.000.
Σύμφωνα με την έκθεση της ADP, η αύξηση των θέσεων εργασίας προήλθε κυρίως από τον κλάδο υπηρεσιών, όπου καταγράφηκαν 189.000 νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν μια επιτάχυνση στην αύξηση του κόστους απασχόλησης στις ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο του 2018, καθώς οι μισθοί σημείωσαν σημαντική άνοδο τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενώ η αγορά εργασίας παραμένει «σφιχτή».
Ειδικότερα, ο δείκτης για το κόστος απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,8% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι της αύξησης 0,6% του β’ τριμήνου και έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια αύξηση κατά 0,7%.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,8% ή 10,30 δολ. στα 1.215 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 97,18 μονάδες -το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2017.
Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,132 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Το ευρώ δέχτηκε πιέσεις και από ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την Ευρωζώνη, με την οικονομία να σημειώνει επιβράδυνση στο τρίτο τρίμηνο του 2018, με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, έναντι αύξησης 0,4% του προηγούμενου τριμήνου και έναντι των εκτιμήσεων για ανάπτυξη 0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,7%, έναντι ανάπτυξης 2,2% του β’ τριμήνου και έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για ανάπτυξη 1,8%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης