Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση για χαλάρωση των κανόνων για τοπικές τράπεζες αποκάλυψε η Fed

tags :
Πρόταση για χαλάρωση των κανόνων για τοπικές τράπεζες αποκάλυψε η Fed
Πρόταση για τη χαλάρωση των κανόνων για αμερικανικές τράπεζες με συνολικά περιουσιακά στοιχεία έως 700 δισ. δολ. αποκάλυψε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ 
Πρόταση για τη χαλάρωση των κανόνων για αμερικανικές τράπεζες με συνολικά περιουσιακά στοιχεία έως 700 δισ. δολ. αποκάλυψε σήμερα (31/10/2018) η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Βάσει της πρότασης, η PNC Financial Corp, η Capital One Financial Corp, η Charles Schwab και η US Bancorp θα απολαμβάνουν μειωμένες απαιτήσεις ρευστότητας και συμμόρφωσης, ενώ ορισμένες μικρότερες τράπεζες θα δουν ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση.
Η πρόταση θα διατηρήσει τους αυστηρότερους κανόνες που ισχύουν για τις μεγάλες και παγκοσμίως συστημικές αμερικανικές τράπεζες, ενώ θα χαλαρώσει τις απαιτήσεις για τις μικρότερες και λιγότερο περίπλοκες επιχειρήσεις.
Παράλληλα, οι τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 250 και 700 δισ. δολ. θα μπορούσαν να απολαμβάνουν έναν μειωμένο «δείκτη κάλυψης ρευστότητας», ο οποίος απαιτεί από τις τράπεζες να διατηρούν υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να μετατραπούν σε μετρητά.
Η Fed εκτιμά ότι η πρόταση θα μπορούσε να μειώσει αυτή την αναλογία κατά 30% για τις εν λόγω επιχειρήσεις.
Οι μικρότερες τράπεζες θα υποβάλλονται, την ίδια ώρα, σε λιγότερο συχνά stress tests και θα υπόκεινται σε ακόμα λιγότερο περιοριστικές απαιτήσεις ρευστότητας και κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης