Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανία): Ορατή μια συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ - Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2018 ένα deal

Raab (Βρετανία): Ορατή μια συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ - Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2018 ένα deal
Μια συμφωνία για το Brexit δεν βρίσκεται μακριά, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ έχουν επιλύσει τα περισσότερα θέματα, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Brexit, Dominic Raab
Σταθερά στο οπτικό πεδίο βρίσκεται πλέον μια συμφωνία για το Brexit, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιλύσει τα περισσότερα θέματα, αν και το ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας παραμένει ανεπίλυτο, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Brexit, Dominic Raab, σε επιστολή του προς το πρόεδρο της Επιτροπής Brexit του βρετανικού Κοινοβουλίου, ενώ εκτίμησε ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2018.
«Το τέλος βρίσκεται τώρα σταθερά στο οπτικό μας πεδίο και, ενώ παραμένουν εμπόδια, δεν μπορεί να είναι πέραν των δυνατοτήτων μας η ικανότητα διαχείρισής τους», αναφέρει στην επιστολή ο Raab.
Η επιστολή έχει ημερομηνία 24 Οκτωβρίου 2018, ενώ δημοσιεύθηκε σήμερα (31/10/2018). 
«Έχουμε επιλύσει τα περισσότερα από τα θέματα», προσθέτει.
Στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ανεπίλυτα παραμένουν τέσσερα βασικά θέματα: ένα προσωρινό κοινό τελωνειακό έδαφος ΕΕ - Ην. Βασιλείου, η δυνατότητα παράτασης της περιόδου εφαρμογής, η εξασφάλιση ότι οποιαδήποτε παράταση δεν θα είναι αόριστη και η συνέχιση της πρόσβασης των επιχειρήσεων της Βόρειας Ιρλανδίας στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Raab προσθέτει στην επιστολή του ότι οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν γρήγορα για την επίλυση των υπολοίπων ζητημάτων και την επίτευξη μιας συμφωνίας, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η Βρετανία ούτε θέλει ούτε αναμένει ένα «no deal Brexit».
Ο ίδιος αναφέρει πως σχεδιάζει να μεταβεί στη Β. Ιρλανδία στις 2 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας επίλυσης του αδιέξοδου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης