Τελευταία Νέα
Διεθνή

Silva (Πορτογάλος ΥΠΕΞ): ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο πολύ κοντά σε μια συμφωνία για το Brexit

Silva (Πορτογάλος ΥΠΕΞ): ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο πολύ κοντά σε μια συμφωνία για το Brexit
Ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών, Augusto Santos Silva, σχολιάζει ότι με το Brexit χάνουν όλοι
Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία για το Brexit εξέφρασε ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών, Augusto Santos Silva.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι με το Brexit όλοι χάνουν και πρόσθεσε ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο ομαλή.
Πάντως, σε πρόσφατες δηλώσεις της, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May, δήλωσε υποστήριξε ότι η συμφωνία για το Brexit «έχει ολοκληρωθεί κατά 95%».
Ενημερώνοντας τη Βουλή των Κοινοτήτων για τα αποτελέσματα της συνόδου της Ε.Ε., η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ότι το μοναδικό ζήτημα που εμποδίζει τη συμφωνία είναι το θέμα της ιρλανδικής «δικλίδας ασφαλείας».
Με βάση την προκαταρκτική συμφωνία Βρετανίας - Ε.Ε., αν δεν εξευρεθεί άλλη λύση, η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει στην τελωνειακή ένωση μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, ώστε να μη χρειαστεί να υψωθούν σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
«Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε πρωθυπουργός της Βρετανίας θα δεχόταν κάτι τέτοιο, εγώ σίγουρα δεν θα το δεχθώ» είπε η May.
Η αντιπρότασή της μιλάει για προσωρινή παραμονή ολόκληρης της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση, η οποία θα μετονομαστεί σε «προσωρινό κοινό τελωνειακό χώρο Ε.Ε. - Βρετανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης