Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nowotny (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής

tags :
Nowotny (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής
Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής, δήλωσε ο Ewald Nowotny, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ
Τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης, τα οποία ήταν κατώτερα των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), περιελάμβαναν ορισμένα έκτακτα στοιχεία και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής, δήλωσε σήμερα (31/10/2018) ο Ewald Nowotny, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
«Την περασμένη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ είχε μια σύσκεψη για τη νομισματική πολιτική.
Παρουσιάσαμε επίσης τις προβλέψεις μας, στις οποίες υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια ελαφρά πτωτική αναθεώρηση, αλλά αυτή θα είναι μιας κλίμακας που δεν θα αλλάζει τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Nowotny.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΚΤ, τα βήματα ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής θα πραγματοποιηθούν όπως έχει ανακοινωθεί, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού των αγορών ομολόγων στα τέλη του 2018.
Ο Nowotny τόνισε ακόμη ότι η ΕΚΤ αναμένει πως το θετικό οικονομικό outlook στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί, αν και προειδοποίησε πως υπάρχουν κίνδυνοι.
Αναφερθείς στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Nowotny υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος ενός «σκληρού» Brexit πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη.
Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ιταλία, δήλωσε πως δεν θα επηρεάσουν μαζικά την Ευρωζώνη, ενώ ανέφερε πως έχει σημειωθεί μια σταθεροποίηση στα ιταλικά spreads, αν και τόνισε ότι παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.
Τέλος, αναφορικά με το εμπόριο, ο Nowotny δήλωσε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ποια θα είναι επίδραση των εμπορικών πολιτικών των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι πολλά από αυτά είναι περισσότερο αναγγελίες παρά μέτρα, αν και παραδέχτηκε ότι θα μπορούσαν να έχουν ψυχολογική επίδραση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης