Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Δεν σχεδιάζουμε Italexit - Το spread ασκεί πιέσεις στις τράπεζες

Tria (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Δεν σχεδιάζουμε Italexit - Το spread ασκεί πιέσεις στις τράπεζες
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας χαρακτήρισε κατώτερο των προσδοκιών τον ρυθμό ανάπτυξης
Κάθε ενδεχόμενο Italexit απορρίπτει για ακόμα μία φορά η ιταλική κυβέρνηση με αφορμή τη διαμάχη της με τις Βρυξέλλες για την αύξηση των δαπανών που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2019.
«Ρόλος μας είναι να πείσουμε τους εταίρους μας στην ΕΕ ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει με κανέναν τρόπο την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά, o Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, ενώ παραδέχθηκε τις πιέσεις που δέχονται οι ιταλικές τράπεζες.
«Το spread ασκεί πιέσεις στις τράπεζες αν και το σύστημα είναι υγιές και τα κόκκινα δάνεια έχουν μειωθεί» τόνισε και πρόσθεσε ότι «τα οικονομικά θεμελιώδη δεν δικαιολογούν το σημερινό επίπεδο του spread.
Η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή είναι το καλύτερο αντίδοτο για την αβεβαιότητα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Tria υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί την άνοδο του spread» αλλά και ότι δεν επηρεάζεται το τραπεζικό σύστημα.
Αναφερόμενος στον ιταλικό προϋπολογισμό, ο Tria επεσήμανε ότι το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει τον στόχο του 2,4% το 2019 ενώ τόνισε ότι στόχος είναι ο περιορισμός της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάκαμψης και η προώθηση μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.
«Δεν γίνεται εάν δεν αυξήσουμε το έλλειμμα.
Το κόστος είναι βιώσιμο και σχεδιασμένο με υπευθυνότητα» είπε και πρόσθεσε ότι «ο διάλογος με την ΕΕ πρέπει να συνεχιστεί».
Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε κατώτερο των προσδοκιών τον ρυθμό ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας.
Νωρίτερα, ο Tria είχε υποστηρίξει ότι η τόνωση της οικονομίας θα έρθει μέσα από την αύξηση των δαπανών λέγοντας πως «η οικονομία δεν θα αναπτυχθεί χωρίς μέτρα τόνωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης