Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 10,8% για το πετρέλαιο τον Οκτώβριο 2018 - Χαμηλό άνω των δύο ετών

«Βουτιά» 10,8% για το πετρέλαιο τον Οκτώβριο 2018 - Χαμηλό άνω των δύο ετών
Ο Οκτώβριος 2018 ήταν ένας από τους χειρότερους μήνες για τον μαύρο χρυσό
Απώλειες κατέγραψε στην τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου το πετρέλαιο, μετά και την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, με τον Οκτώβριο 2018 να αποδεικνύεται ένας από τους πιο δύσκολους μήνες για τον μαύρο χρυσό.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το Brent υποχώρησε 0,59% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 75,46 δολαρίων, ενώ για το σύνολο του Οκτωβρίου εμφάνισε απώλειες που ξεπέρασαν το 9%.

Χειρότερη η εικόνα για το αμερικανικό, ελαφρύ αργό (WTI), το οποίο υποχώρησε 1,44% στα 65,23 δολάρια, με τη μηνιαία πτώση να φθάνει στο 10,8%.
«Όλοι πίστευαν ότι θα πηγαίναμε στα 90 δολ. ανά βαρέλι, αρά τώρα οδεύουμε στα 60 δολ. ανά βαρέλι», σχολιάζει ο Tony Nunan της Mitsubishi Corp, αναφερόμενος στην τιμή του Brent.
Το πετρέλαιο έχει «παγιδευτεί» στην πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς αυτόν τον μήνα, με τις μετοχές να βρίσκοντια υπό πίεση εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.


Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξέφρασε πρόσφατα την πεοποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία με το Πεκίνο, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία θα προχωρήσει σε νέους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Σε ότι αφορά τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου δείχνουν ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 5,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 4,1 εκατ. βαρελιών.

Νέα αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων

Νέα αύξηση, για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (31/10/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 26 Οκτωβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια μεγαλύτερη αύξηση κατά 4,1 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 5,7 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις για μια πτώση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές υποχώρησαν κατά 639.000 βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης