Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία: Έρευνες για την άτρακτο του αεροσκάφους που έπεσε στην θάλασσα με 189 επιβαίνοντες

Ινδονησία: Έρευνες για την άτρακτο του αεροσκάφους που έπεσε στην θάλασσα με 189 επιβαίνοντες
Εάν δεν βρεθεί κανείς επιζών, θα πρόκειται για το δεύτερο φονικότερο αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδονησία
Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι αρχές της Ινδονησίας τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της ατράκτου του επιβατικού αεροσκάφους με τους 189 επιβαίνοντες που έπεσε στη θάλασσα ανοικτά της Ιάβας λίγα λεπτά μετά την απογείωση του.
Εάν δεν βρεθεί κανείς επιζών από τους 189 επιβαίνοντες, θα πρόκειται για το δεύτερο φονικότερο αεροπορικό δυστύχημα στη ιστορία της Ινδονησίας.
Σε κάθε περίπτωση οι αρχές αναζητούν την άτρακτο προκειμένου να ανακτήσουν το συντομότερο τα λεγόμενα μαύρα κουτιά, που είναι απολύτως απαραίτητα για να εξιχνιαστεί το γιατί ένα ολοκαίνουργιο, προηγμένο αεροσκάφος έπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.
Τέσσερα πολεμικά σαρώνουν με σόναρ ήδη την περιοχή όπου βρέθηκαν συντρίμμια, στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Ιάβας, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και 15 πλοία.
Ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με το πλήρωμα του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση JT610 της εταιρείας χαμηλού κόστους Lion Air 13 λεπτά αφότου το Boeing 737 Max 8 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τζακάρτας.
Σημειώνεται πως ο πιλότος του αεροσκάφους ζήτησε να του δοθεί άδεια να επιτρέψει στην Τζακάρτα λίγο μετά την απογείωση, περί τις 06:20, για την πτήση που αναμενόταν να διαρκέσει μία ώρα.
«Υποβλήθηκε και εγκρίθηκε ένα αίτημα RTB» (σ.σ. return to base, επιστροφή στη βάση).
Ακόμη προσπαθούμε να κατανοήσουμε το γιατί» υποστήριξε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών της Ινδονησίας,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης