Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δεν θα επωφεληθούν τα μέγιστα από τα υψηλότερα επιτόκια, οι αμερικανικές τράπεζες

Fitch: Δεν θα επωφεληθούν τα μέγιστα από τα υψηλότερα επιτόκια, οι αμερικανικές τράπεζες
Τα υψηλότερα επιτόκια δε βοηθούν ιδιαίτερα τις αμερικανικές τράπεζες, σύμφωνα με τη Fitch Ratings
Τα οφέλη των αμερικανικών τραπεζών από τα υψηλότερα επιτόκια, στο πλαίσιο νομισματικής σύσφιξης από τη Federal Reserve (στο 2%-2,25% το τρέχον εύρος επιτοκίων), θα μειωθούν σημαντικά κατά τα επόμενα τρίμηνα, εκτιμά σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, τα καθαρά περιθώρια επιτοκίων (NIMs) εξακολούθησαν να αυξάνονται, ενώ, σε ό,τι αφορά στο κόστος χρηματοδότησης betas (ή το ποσοστό της μεταβολής του κόστους χρηματοδότησης σε σχέση με τη μεταβολή των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων), αναμένει επιτάχυνση το τρέχον και το επόμενο έτος.
Επιπλέον, αν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια εξακολουθούν να επιταχύνουν και η προσφορά κατοικιών παραμένει σφιχτή, η Fitch αναμένει περαιτέρω μειωμένα επίπεδα εσόδων από πράξεις τραπεζικών υποθηκών για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.
«Οι τράπεζες που ήταν πιο ευαίσθητες στο ενεργητικό στην αρχή του κύκλου σύσφιξης της Fed, ανταμείφθηκαν με επέκταση του NIM.
Σε γενικές γραμμές, αυτές οι τράπεζες παρουσιάζουν ισχυρά franchises λιανικής τραπεζικής. (…)
Επιπλέον, καθώς το ανταγωνιστικό περιβάλλον για τα δάνεια συνεχίζεται, η Fitch εκτιμά ότι τα spreads των δανείων θα μπορούσαν να παραμείνουν σφιχτά, με αποτέλεσμα μία μείωση στα κέρδη των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων», αναφέρει ο οίκος, παραθέτοντας τον πίνακα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης