Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με ισχυρή άνοδο άνω του 12% η Τράπεζα Αττικής, μετά την πώληση ομολόγου Tier II, τιτλοποιημένων NPEs

tags :
Με ισχυρή άνοδο άνω του 12% η Τράπεζα Αττικής, μετά την πώληση ομολόγου Tier II, τιτλοποιημένων NPEs
Στο +14% βρέθηκε η μετοχή λίγο μετά το άνοιγμα ενώ ενεργοποιήθηκε και ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας
Άλμα άνω του 12% καταγράφει σήμερα η Τράπεζα Αττικής, αφού σε σύντομο χρόνο βρέθηκε να κάνει πράξη στο +14% και με καλές συναλλαγές.
Μάλιστα ο όγκος των πράξεων και ο τρόπος που μπήκαν  στο σύστημα οδήγησε σε ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού ελέγχου μεταβλητότητας.
Η μετοχή ενισχύεται 13,61% και βρίσκεται στα 0,1486 ευρώ με όγκο 162 χιλ. τεμάχια, 30 λεπτά μετά το ξεκίνημα των συναλλαγών.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 68,5 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η Attica Bank ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή πως ολοκληρώθηκε η πώληση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου NPE ‘s στην TOCU Europe II, S.a.r.l. καθώς και της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρεία συμφερόντων της TOCU Europe, η οποία έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Στο πλαίσιο αυτό ο Επενδυτής κατέβαλε το σύνολο του ποσού για την ολοκλήρωση της Συναλλαγής.
Ειδικότερα:
α) η εταιρεία TOCU Europe II, S.a.r.l. με έδρα το Λουξεμβούργο, συμφερόντων της διεθνούς Επενδυτικής Εταιρείας PIMCO, κατέβαλε το ποσό των 47 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταβίβαση του ομολόγου Junior Note που εκδόθηκε στο πλαίσιο τιτλοποίησης των δανείων της Συναλλαγής,
β) η εταιρεία συμφερόντων του Επενδυτή με την επωνυμία QQUANT MASTER SERVICER S.A. ανέλαβε με σχετική σύμβαση τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων συνολικού ποσού 700,5 εκατ. ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής και με την προϋπόθεση της παροχής σχετικής έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, η Τράπεζα μπορεί να προβεί σε αποαναγνώριση (de- recognition) του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν τιτλοποιηθεί στο πλαίσιο της Συναλλαγής και να αναγνωρίσει κέρδος 47 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που, μέσω των αποτελεσμάτων χρήσης, θα προσμετρηθεί ως κεφάλαιο Tier I στα κεφάλαιά της.
Για την εν λόγω συναλλαγή η Τράπεζα, συνεργάστηκε με την εταιρεία Rothschild ως Σύμβουλο και τις δικηγορικές εταιρείες Milbank και Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι ως Νομικούς Συμβούλους.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, η Τράπεζα θωρακίζεται έναντι πιστωτικών κινδύνων και ενισχύει έτι περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση, παράλληλα με την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κινήσεών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης