Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για τον μαύρο χρυσό εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Στο -0,55% και τα 77,19 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πτώση για τον μαύρο χρυσό εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Στο -0,55% και τα 77,19 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε απώλειες της τάξεως του -1% στα 67,04 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Απώλειες σημείωσε στην πρώτη (29/10) συνεδρίαση της εβδομάδας το πετρέλαιο, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εξακολουθούν να προβληματίζουν τους επενδυτές αναφορικά με τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό» κατά τους επόμενους μήνες.
Απώλειες 0,55% σημείωσε το Brent για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 77,19 δολαρίων, ενώ ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις για το αμερικανικό αργό, με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%, καθώς έκλεισε στα 67,04 δολάρια.

«Η υποχώρηση των οικονομικών συνθηκών και τα συμπτώματα ενός ηπιότερους διεθούς εμπορίου έχει μειώσει τις προοπτικές ανάπτυξης», σχολιάζει ο Benjamin Lu της Phillip Futures στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας ότι οι αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές ενδέχεται να «αντισταθμίσουν τις επενδυτικές και καταναλβτικές δαπάνες, να μειώσουν τις εμπορικές ροές και εν τέλει να πλήξουν τη ζήτηση».
Παράλληλα, η αγορά πετρελαίου παραμένει υπό πίεση ενόψει των νέων κυρώσεων που θα υποβάλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικό έλλειμμα μακροπρόθεσμα.


Ωστόσο, οι χώρες που συμμετείχαν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ εμφανίζονται πρόθυμες να αναπληρώσουν το κενό που θα δημιουργηθεί από τις κυρώσεις και να διατηρήσουν την αγορά ισορροπημένη.
Σε ότι αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων των ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ενεργειακής εταιρείας Baker Hughes, σημειώθηκε άνοδος κατά δύο εξέδρες, στις 875 συνλολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης