Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές (5/2019): Πρώτη η κεντροδεξιά με 20,8% - Ακολουθούν Σοσιαλδημοκράτες με 18,2% και Εθνικιστές με 18%

Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές (5/2019): Πρώτη η κεντροδεξιά με 20,8% - Ακολουθούν Σοσιαλδημοκράτες με 18,2% και Εθνικιστές με 18%
Αμφίρροπη η εκλογική μάχη τον Μάιο του 2019 για το Ευρωκοινοβούλιο
Εξαιρετικά αμφίρροπες προμηνύονται οι επόμενες ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Europe Elects ενώ καθοριστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν οι διεργασίες και ζυμώσεις το προσεχές διάστημα στον εθνικιστικό και ακροδεξιό χώρο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.   
Σύμφωνα με τις προβλέψεις που αφορούν και τις 27 χώρες, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) αναμένεται να συγκεντρώσει το 20,8% των ψήφων ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SD) ακολουθούν με 18,2%.
Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Φιλελεύθεροι (ALDE) με 11,8%.
Ακλουθούν  δύο πολιτικοί σχηματισμοί, που κινούνται στα ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος ή χαρακτηρίζονται ως λαϊκιστές.
Η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD), στην οποία περιλαμβάνονται η  Εναλλακτική για τη Γερμανία και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, συγκεντρώνει το 9,2%.
Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF), στην οποία περιλαμβάνεται το Μέτωπο της Le Pen και η Lega του Salvini, συγκεντρώνει στην πρόβλεψη το 9,1%.
Σε περίπτωση ενιαίας καθόδου των κομμάτων του εθνικιστικού χώρου το ποσοστό τους ξεπερνά το 18%.
Ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά  με 8,6% και οι Πράσινοι με 6,6%. 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης