Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Parisien: Στροφή στα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα κάνει η Γαλλία - Ζητά τη συμμετοχή των γαλλικών εταιρειών

Le Parisien: Στροφή στα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα κάνει η Γαλλία - Ζητά τη συμμετοχή των γαλλικών εταιρειών
Aντιδρά η γερμανική Volkswagen η οποία είναι η ηγέτιδα δύναμη στα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα αν και η κυβέρνηση Merkel προωθεί το μέτρο 
Μέτρα για την απόσυρση των ρυπογόνων αυτοκινήτων σκοπεύει να λάβει άμεσα η γαλλική κυβέρνηση σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών La Maire στην εφημερίδα Le Parisien.
Αύριο Δευτέρα (29/10) πρόκειται να ζητήσει επίσημα από τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες να συμβάλλουν στη χρηματοδότηση ενός διευρυμένου εμπορικού προγράμματος για την απομάκρυνση των παλαιότερων, ρυπογόνων αυτοκινήτων από τους δρόμους με κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας δήλωσε ο γάλλος υπουργός.
Το ήδη υφιστάμενο σχέδιο χρηματοδότησης που είναι σε ισχύ από την κυβέρνηση, αφορά κυρίως τα παλιά αυτοκίνητα ντίζελ κι έχει ήδη υπερκαλυφθεί.
Η διεύρυνση του κινήτρου πρόκειται να χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την επιβολή σκληρότερων φόρων στα ρυπογόνα οχήματα, μέτρο που εγκρίθηκε την περασμένη βδομάδα, η οποία θα πρέπει να αυξηθεί κατά 40 εκατομμύρια ευρώ (35,5 εκατομμύρια λίρες) για να φθάσει τα 610 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος ώστε να χρηματοδοτήσει την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων.
Ο Le Maire θα έχει επικοινωνία με τον γάλλο υπουργό περιβάλλοντος Francois de Rugy και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Renault και η PSA, για να «συζητήσουν μέτρα που αποβλέπουν στην επιτάχυνση της οικολογικής μετάβασης του στόλου των οχημάτων».
Η εφημερίδα Les Echos, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες συζητούσαν ήδη μεταξύ τους την εφαρμογή αυτή με δικά τους έξοδα όμως φαίνεται ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την γερμανική Volkswagen η οποία είναι η ηγέτιδα δύναμη στα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα.
Η καγκελάριος της Γερμανίας και οι κυβερνητικοί της εταίροι ωστόσο συμφώνησαν νωρίτερα αυτό το μήνα για τη μείωση της ρύπανσης από τα ντιζελοκίνητα οχήματα ζητώντας από τους κατασκευαστές να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες εμπορικά κίνητρα για αγορές νέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης