Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μιχαλολιάκος: Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τσακαλώτος, το ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά και η Μικρασιατική καταστροφή

Μιχαλολιάκος: Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τσακαλώτος, το ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά και η Μικρασιατική καταστροφή
Καλούμε όλο το λαό να σκεφτεί πόσο διαφορετική θα ‘ταν η θέση του, αν η επιστράτευση της 28ης Οχτώβρη 1940 μετατρεπόταν σε λαϊκό ξεσήκωμα…
Έμελλε λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, της οποίας πρωταγωνιστής ήταν ο πατέρας του ΟΧΙ, Εθνικός κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς, να δεχθεί η Ιστορία μίαν ακόμη ύβριν από έναν υπουργό της κυβερνήσεως της αριστεράς!
Συγκεκριμένα σε επιτροπή της Βουλής ο υπουργός οικονομικών Τσακαλώτος είπε τα εξής:
«Ο Ιωάννης Μεταξάς έγραψε στο ημερολόγιό του “να υπάγει ο τόπος μας εις τον διάβολον διά να μην έρθει ο Βενιζέλος …
Έτσι ήταν πάντα η δεξιά, να πάει στο διάβολο η χώρα για να γίνετε εσείς εξουσία.
Αυτό αποδεικνύετε από το 1920 μέχρι τώρα, δεν έχετε αλλάξει καθόλου, δε σας νοιάζει τι είναι σημαντικό για τη χώρα.
Ο κόσμος των αστών περιμένει κάτι πολύ περισσότερο από σας».
Είναι φανερό ότι ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ευρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και ότι τα γλωσσικά του ατοπήματα έχουν προέλευση βαθύτερη, βασιζόμενη είτε στην πλήρη άγνοια της Ιστορίας, είτε στην στρεβλωμένη εκδοχή της Ιστορίας, την οποία έχει επιβάλει κυρίως στην Ελλάδα της μεταπολιτεύσεως η κυριαρχούσα ιδεολογικά και πολιτικά αριστερά με τις ευλογίες πάντοτε της ψευδεπίγραφα αποκαλούμενης δεξιάς, η οποία δεν αντιπροσωπεύει ούτε το λαϊκό κόμμα, αλλά ούτε ακόμη και την πολιτική παράταξη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τα ακριβώς αντίθετα είπε ο Μεταξάς

Πριν αναφερθώ στο τι είπε και πότε ο Ιωάννης Μεταξάς, θα επισημάνω κάποια σημεία του πολιτικού λαβυρίνθου μέσα στον οποίο ταλαιπωρείται ο κ. Τσακαλώτος.
Ασφαλώς και δεν είναι ακραίο λαϊκό δεξιό κόμμα η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αλλά πέραν αυτού ο κύριος Τσακαλώτος τι αντιπροσωπεύει;
Την παράταξη των Βενιζελικών;
Αστεία πράγματα…
Ο κύριος Τσακαλώτος είναι κομμουνιστής και θα έπρεπε να ξέρει ότι η Βενιζελική παράταξη κατεδίωξε σκληρά τους κομμουνιστές και είναι αυτή μάλιστα, η οποία και θέσπισε τον περίφημο ιδιώνυμο νόμο κατά του κομμουνισμού.
Αλλά ας έλθουμε τώρα σε αυτά που είπε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τον Ιωάννη Μεταξά, επικαλούμενος μάλιστα το ημερολόγιό του και τι γράφει συγκεκριμένα στο ημερολόγιό του ο Ιωάννης Μεταξάς.
Ήταν Δευτέρα 29 Μαρτίου του 1921 και ο Ιωάννης Μεταξάς καλείται σε συνάντηση με τους Γούναρη, Πρωτοπαπαδάκη, Θεοτόκη και Εξαδάκτυλο, προκειμένου διά δευτέραν φοράν να του προταθεί και κατ’ ουσίαν να πιεστεί να αναλάβει την αρχιστρατηγία στην Μικρά Ασία.
Ο Μεταξάς αρνείται και για την συνάντησή του αυτή καταθέτει ιδιόγραφο μνημόνιο, το οποίο περιέχεται στο ημερολόγιό του και συγκεκριμένα στην έκδοση Γκοβόστη στον τόμο Γ1, σελίς 95. Από το μνημόνιό του αυτό λοιπόν τα παρακάτω:
“Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης λέγει θυμωμένος:
Άν αποτύχωμεν, θα συγκαταστραφής και συ.
Διότι η εσωτερική εξέγερσις θα φέρη τον Βενιζέλον. Προσθέτει ο κ. Γούναρης, ξεσπών πλέον:
Εμέ προσωπικώς τί με μέλει;
Ένας άνθρωπος είμαι. Δεν έχω παρά να πάρω τον δρόμον μου οπουδήποτε.
Αλίμονο σε σας που έχετε δεσμούς και περιουσίαν. Απαντώ εντόνως:
Μην ταράττεσθε.
Ο Βενιζέλος δεν επανέρχεται. Αλλά, και αν επανήρχετο, διότι θα τον ήθελε ο λαός, εγώ δεν τον φοβούμαι.
Εις το κάτω-κάτω, εάν μόνον διά του Βενιζέλου θα ήτο δυνατόν να σωθή η Ελλάς, ας έλθη ο Βενιζέλος.
Πρέπει να υπάγη ο τόπος μας εις τον διάβολον, δια να μή έλθη ο Βενιζέλος; ”
Όπως διαβάσατε, λοιπόν, ουδεμία σχέση έχουν αυτά τα οποία γράφει ο Μεταξάς στο ημερολόγιό του με αυτά τα οποία ισχυρίστηκε ο κ. Τσακαλώτος στην Βουλή!
Και όχι μόνον αυτό, είναι ακριβώς τα αντίθετα!
Ο Τσακαλώτος είπε ότι ο Μεταξάς διατύπωσε την άποψη ότι προκειμένου να μη κυβερνήσει ο Βενιζέλος ας πάει η Ελλάδα εις τον διάβολο! Στην πραγματικότητα είπε ακριβώς το αντίθετο ότι εάν είναι δυνατόν να σωθεί η Ελλάς ας έλθει ο Βενιζέλος!
Πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας…
Συνήθης εις την αριστερά ψευδο-ιστορία, η οποία έχει επιβληθεί στον λαό μας.

Χρειάζεται θράσος να ομιλεί ένας κομμουνιστής για την Μικρασιατική καταστροφή

Υπάρχει μία σοφή λαϊκή παροιμία, η οποία λέγει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάς για σκοινί.
Τολμά ένας υπουργός της αριστεράς να ομιλεί για την Μικρασιατική καταστροφή;!
Τόλμη είναι αυτή ή θράσος; Θράσος βασιζόμενο στην γενική αμάθεια, την οποία έχουν επιβάλει.
Για όσους δεν το ξέρουν, το τότε μικρό, αλλά καλά οργανωμένο κομμουνιστικό κόμμα (η αριστερά της εποχής) καλούσε τους στρατιώτες να λιποτακτήσουν και για όποιον έχει αμφιβολία ας διαβάσει τι έγραψε στο “Ριζοσπάστη” στα 1935 ο ίδιος ο Ζαχαριάδης:
Ν. Ζαχαριάδης, «Ριζοσπάστης» στις 12 Ιουλίου 1935: «Αν δεν νικιόμασταν στη Mικρασία, η Τουρκία θα ήταν σήμερα πεθαμένη και ‘μεις μεγάλη Ελλάδα!!
Την «λευτεριά» μας θα τη στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού!
Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε …
Πήγανε αυτού όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στο Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο …
Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ…».
Το κείμενο αυτό γράφεται λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, της οποίας πρωταγωνιστής ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς, τον οποίον θα λησμονήσουν γιατί υπήρξε… δικτάτορας και “φασίστας”.
Ας δούμε όμως την στάση της αριστεράς την περίοδο εκείνη όταν τα νιάτα της Ελλάδος έχυναν το αίμα τους στην Βόρειο Ήπειρο και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Ας την δούμε με δύο κείμενα - ντοκουμέντα, ντοκουμέντα αναμφισβήτητα, τα οποία μιλούν από μόνα τους:
Τρίτη επιστολή Zαχαριάδη (15 Ιανουαρίου 1941):
«Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό-καταχτητικό...
Το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα...»
14 Απριλίου 1941:
«Καλούμε όλο το λαό να σκεφτεί πόσο διαφορετική θα ‘ταν η θέση του, αν η επιστράτευση της 28ης Οχτώβρη 1940 μετατρεπόταν σε λαϊκό ξεσήκωμα…
Να σκεφτεί ακόμα πως αν το σωτήριο αυτό ξεσήκωμα δεν έγινε, αιτία είναι η πλάνη του λαού πως ο πόλεμος ήταν δίκαιος». (πηγή: «Το ΚΚΕ από το 1918 έως το 1931», τόμος Α΄, έκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αθήνα 1947, σελ. 518).

Τα «ΟΧΙ» θέλουν Μεταξάδες

Για το ΚΚΕ ο πόλεμος δεν ήταν… δίκαιος!
Για τον ίδιο τον Γραμματέα του κόμματός τους Ζαχαριάδη ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό και κατακτητικό!
Και όλα αυτά γιατί;
Γιατί πολύ απλά υπήρχε τότε το σύμφωνο μη επιθέσεως μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ενώσεως και το διεθνιστικό τους καθήκον επέβαλε να πράττουν ό,τι ήθελε και μόνον ό,τι ήθελε η Μόσχα.
Πάρα ταύτα και αυτή τη χρονιά τα Ελληνόπουλα σε ολόκληρη την χώρα θα δεχθούν έναν οχετό προπαγάνδας υπέρ των κομμουνιστών, οι οποίοι υπήρξαν απόντες και ταυτόχρονα μια απέραντη σιωπή για τον Ιωάννη Μεταξά.
Ευτυχώς όμως δεν υπάρχουν μόνον αυτοί. Υπάρχει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που για μια ακόμη φορά θα τιμήσει την 28η Οκτωβρίου με το σύνθημα:
“ΤΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ”.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης