Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» το Ηνωμένο Βασίλειο - Αρνητικό παραμένει το outlook

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» το Ηνωμένο Βασίλειο - Αρνητικό παραμένει το outlook
Δεν μεταβάλει τις αξιολογήσεις του ηνωμένου Βασιλείου η S&P
Σε «ΑΑ» και «Α-1+» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου η S&P Global Ratings, διατηρώντας, ωστόσο, σε αρνητικές τις προοπτικές (outlook).
Όπως σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος, οι αξιολογήσεις τιυ νησιού υποστηρίζονται από τα υψηλά επίπεδα εισοδήματος, τη διαφοροποιημένη οικονομία, τις αναπτυγμένες αγορές προϊόντων και εργασίας, το προνόμιο του αποθεματικού νομίσματος για τη στερλίνα και τη σχετική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να εκδίδει υψηλά επίπεδα χρέους με πολύ μεγάλες προθεσμίες λήξης, στο δικό του νόμισμα.
Ωστόσο, οι αξιολογήσεις χαρακτηρίζονται από την αβεβαιότητα όσον αφορά την έξοδο και τις μελλοντικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ, η οποία, κατά την άποψη του οίκου, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, στην ικανότητά της να προσελκύει εισροές κεφαλαίου και εργασίας.
Οι διαπραγματεύσεις του Brexit φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο, πέντε μήνες πριν τη λήξη της προθεσμίας.
Ο οίκος, βέβαια, αναμένει το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ να συμφωνήσουν εν τέλει.
Η επιβράδυνση της οικονομίας θα καταστήσει πιο δύσκολη την εκπλήρωση των υποσχέσεων για αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα θα εκπληρώσει τους δηλωμένους δημοσιονομικούς στόχους.
Ο οίκος διαπιστώνει, επίσης, κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα όσον αφορά την εξυπηρέτηση των συμβάσεων παραγώγων μεταξύ των αντισυμβαλλομένων Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ.
Οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης