Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, στα 1.235,80 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,6%

tags :
Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, στα 1.235,80 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,6%
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,3% ή 3,40 δολ. στα 1.235,80 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (26/10/2018) ο χρυσός, με το νέο «σφυροκόπημα» στις αγορές μετοχών και την αποδυνάμωση του δολαρίου να στρέφουν τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.
Το δολάριο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα κέρδη που σημείωσε μετά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα στο τρίτο τρίμηνο του 2018, ωστόσο η επιβράδυνση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη, καθώς η αποδυνάμωση των εξαγωγών, ως αποτέλεσμα των εμπορικών δασμών, αντισταθμίστηκε από τις ισχυρότερες καταναλωτικές δαπάνες σχεδόν των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Όπως προκύπτει από την πρώτη εκτίμηση για το τρίτο τρίμηνο που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5%.
Ο ρυθμός ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου ήταν χαμηλότερος σε σχέση με την ανάπτυξη 4,2% που καταγράφηκε στο δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο, ήταν καλύτερος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3,3%.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,3% ή 3,40 δολ. στα 1.235,80 δολ. ανά ουγγιά, μόλις 1 δολάριο κάτω του υψηλού σχεδόν 3 μηνών που είχε «αγγίξει» την Τρίτη (23/10).
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,3% στις 96,4 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,140 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,6%, καθώς το sell off στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές απομάκρυνε τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets.
Πάντως οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν βασική πηγή προβληματισμού για τους επενδυτές, καθώς η Ουάσιγκτον δήλωσε χθες ότι δεν θα συνεχίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, μέχρι το Πεκίνο να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μία σταθερή πρόταση που να απευθύνεται στα παράπονα της αμερικανικής κυβέρνησης.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε στασιμότητα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν η Κίνα ακύρωσε ταξίδι στην Ουάσιγκτον, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης