Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η Wall Street θα καταστεί βαρίδι για την οικονομία των ΗΠΑ το 2019

Goldman Sachs: Η Wall Street θα καταστεί βαρίδι για την οικονομία των ΗΠΑ το 2019
Η αναμενόμενη διόρθωση στη Wall Street θα έχει αρνητική επίπτωση στην ανάπτυξη των ΗΠΑ, τονίζει η Goldman Sachs
Αν και μέχρι σήμερα η Wall Street έχει καταφέρει να στηρίξει την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αυτό δεν θα ισχύσει και για το 2019, με την αγορά να μετατρέπεται σε βαρίδι για την ανάπτυξη, σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs.
Όπως αναφέρει ο Jan Hatzius, κορυφαίος αναλυτής της Goldman Sachs «εξετάζοντας το μέλλον η βασική μας εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει μείωση της κεφαλαιακής ώθησης στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ των ΗΠΑ σε περίπου 0,25% το α’ εξάμηνο του 2018».
Ο Hatzius και οι συνάδελφοί του σχεδίασαν έναν δείκτη χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων για να εξετάσουν πώς οι μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένων των αποτιμήσεων μετοχών, των πιστωτικών περιθωρίων, των επιτοκίων χωρίς κίνδυνο και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, επηρεάζουν το ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Όταν οι τιμές των μετοχών αυξήθηκαν φέτος λίγο πριν τη διόρθωση του Φεβρουαρίου 2018, οι τιμές τους ώθησαν ανοδικά τον συγκεκριμένο δείκτη της Goldman Sachs.
Ο Hatzius εκτιμά ότι εάν το S&P 500 τελειώσει το έτος στις 2.850 μονάδες και τα κέρδη ανά μετοχή ανέρχονται σε 159 δολάρια, οι μετοχές  θα επηρεάσουν αρνητικά τον ρυθμό μεγέθυνσης του ΑΕΠ κατά περίπου 0,25 ποσοστιαίες μονάδες.
Αν ο δείκτης ανακάμψει και φτάσει στις 3.350 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2019, ο Hatzius εκτιμά ότι θα υπάρξει θετική συνεισφορά στο ΑΕΠ κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες.
Αλλά σε ένα χειρότερο σενάριο, στο οποίο τα αποθέματα βυθίζονται κατά 15% κάτω από το Σεπτέμβριο, το έλλειμμα στην ανάπτυξη θα επιδεινωθεί σε 0,75 ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης