Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Πιθανή μία νέα συμφωνία ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο τον Δεκέμβριο - Είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ισορροπίας στην αγορά

Σ. Αραβία: Πιθανή μία νέα συμφωνία ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο τον Δεκέμβριο - Είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ισορροπίας στην αγορά
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ευελπιστεί ότι η νέα συμφωνία θα οριστικοποιηθεί στη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στις 7 Δεκεμβρίου
Την πρόθεσή του να υπάρξει νέα συμφωνία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ για τις εξαγωγές πετρελαίου, εξέφρασε σήμερα (26/10) ο αρμόδιος υπουργός της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, προσθέτοντας ότι η σχετική συμφωνία θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί κατά την επόμενη συνάντηση των χωρών τον Δεκέμβριο.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι μία «ανοικτή συμφωνία» θα επέτρεπε στους παραγωγούς πετρελαίου να «πραγματοποιούν τακτικό συντονισμό και να ανταλλάσουν πληροφορίες» σχετικά με την προσφορά και τη ζήτηση της αγοράς, καθώς και τι είδους παρέμβαση απειτείται, εάν χρειαστεί κάποια.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι μία επιπλέον πτυχή αυτής της συμφωνίας θα ήταν η σύσταση γραμματείας για τα μη μέλη του ΟΠΕΚ που συμμετείχαν στην προηγούμενη συμφωνία για τις περικοπές.
Σύμφωνα με τον Khalid Al-Falih, η Σαουδική Αραία έχει συντονιστεί με τον αρμόδιο υπουργό της Ρωσίας, Alexander Novak, προκειμένου να αυξηθεί η προσφορά κατά τους τελευταίους μήνες, επειδή υπηρχε «πολύ άγχος στην αγορά σχετικά με την έλλειψη πετρελαίου, ειδικά με τις κυρώσεις και τις μειώσεις σε ορισμένες χώρες, όπως η Βενεζουέλα και το Μεξικό».
«Η παρέμβαση του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ κατάφερε να φέρει πλησιέστερα την προσφορά και τη ζήτηση και να διατηρήσει την ισορροπία στην αγορά», δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, προσθέτοντας ότι «για να το διατηρήσουμε έτσι, χρειάζεται μία νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία».
Επιπλέον, ο Khalid Al-Falih εξέφρασε την ελπίδα του ότι η νέα συμφωνία θα οριστικοποιηθεί κατά τη συνάντηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης