Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 2 ετών ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο 2018, στις 95 μονάδες

Γαλλία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 2 ετών ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο 2018, στις 95 μονάδες
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Οριακή άνοδο σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (26/10) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τον δείκτη να απομακρύνεται από τα χαμηλά δύο ετών στα οποία βρέθηκε τον Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee διαμορφώθηκε στις 95 μονάδες, έναντι 94 μονάδων τον Σεπτέμβριο, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, οι υποδείκτες που αφορούν τις εκτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με τη μελλοντική οικονομική τους κατάσταση, καθώς και την κατάσταση των προηγούμενων μηνών, παρέμειναν αμετάβλητοι στις -16 και -30 μονάδες αντίστοιχα.
Σε ότι αφορά την αξιολόγηση των καταναλωτών για την αναμενόμενη δυνατότηα εξοικονόμησης, ο υποδείκτης ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες, στις -7 μονάδες συνολικά, ενώ η αξιολόγηση για το μελλοντικό βιοτικό επίπεδο στη χώρα βελτιώθηκε επίσης σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Insee, οι τιμές παραγωγού στη Γαλλία ενισχύθηκαν κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +3,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης