Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη για τον μαύρο χρυσό - Κέρδη 1% για Brent στα 77,66 δολ.

Ανάκαμψη για τον μαύρο χρυσό - Κέρδη 1% για Brent στα 77,66 δολ.
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 0,42% στα 67,61 δολ.
Αντιστροφή τάσεων για τον μαύρο χρυσό, ο οποίος μετά από αρκετά ισχυρές πιέσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής (26/10) συνεδρίασης κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόσημο.
Κέρδη 1% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 του Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 77,66 δολαρίων.
Θετική πορεία και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2018 για το αμερικανικό, ελαφρύ αργό (WTΙ) με άνοδο 0,42% στα 67,61 δολάρια.

«Η πτώση των 10 δολ. ανά βαρέλι στο Brent που σημειώθηκε τον Οκτώβριο είναι μία διαρροή από το παγκόσμιο selloff στις αγορές», σχολίασε σε σημείωμά της η Fitch Solutions.


Η πτώση στις αγορές επηρέασε το πετρέλαιο κατά την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς η Wall Street σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 2011, αναιρώντας όλα τα κέρδη που είχαν σημειωθεί το τρέχον έτος.
Σημαντικός παράγοντας, μεταξύ άλλων, για τις πιέσεις στις αγορές είναι και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες θα μπορούσε να επηρεάσει μακροπρόθεσμα τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».


Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, η ενεργειακή αγορά ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με υπερπροσφορά κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έλλειμμα στην αγορά.
Παράλληλα νέα αύξηση κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (26/10/2018) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά δύο την τρέχουσα εβδομάδα, στις 875.
Οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά μία, στις 193.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά μία, στις 1.068.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης