Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα επεισόδια στην κόντρα Καμμένου – Κοτζιά και η «περίεργη» σιωπή του Τσίπρα

Νέα επεισόδια στην κόντρα Καμμένου – Κοτζιά και η «περίεργη» σιωπή του Τσίπρα
Δηλώσεις επί δηλώσεων από τους κ. Καμμένο και Κοτζιά για Soros και χρηματισμό – Απών από την αντιπαράθεση ο Τσίπρας
Σε σήριαλ το οποίο ως φαίνεται θα έχει αρκετά επεισόδια εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.
Μετά την ιδιαίτερα σκληρή αντιπαράθεση στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ των δύο ανδρών που οδήγησε στην παραίτηση του κ. Κοτζιά, οι δηλώσεις αλλά και οι διαρροές «κύκλων» είτε του ΥΠΕΘΑ είτε του πρώην ΥΠΕΞ βρίσκονται, πλέον, στην ημερήσια διάταξη.
Το τελευταίο επεισόδιο αφορά δηλώσεις «κύκλων προσκείμενων στον κ. Κοτζιά» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, σύμφωνα με τους οποίους ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει ότι υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν να… σβήσουν μέρος των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου.
«Αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε», ήταν το μήνυμα του τέως ΥΠΕΞ.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κ. Καμμένου, τόσο on camera όσο και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «στήνονται ολόκληρα σενάρια γύρω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από μένα.
Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι πενήντα εκατομμύρια δόθηκαν στην κυβέρνηση από τον Soros.
Αναφέρθηκα στον Soros σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζα, που δεν έχει να κάνει σχέση με την κυβέρνηση.
Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί τους στην ΝΔ βλέπουν ότι αρχίζει να καταρρέει ο μύθος που προσπάθησαν να χτίσουν».
Πάντως στήριξη στον κ. Καμμένο προσέφερε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος σε δηλώσεις του διέψευσε τον κ. Κοτζιά και υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος δεν αναφέρθηκε στον George Soros κατά τη διάρκεια του επίμαχου υπουργικού συμβουλίου.
«Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα.
Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε.
Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη.
Τον αγαπάω, τον σέβομαι.
Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα.
Υπήρχε πολιτική διαφωνία και υπάρχει με τους ΑΝΕΛ σε σχέση με την ΠΓΔΜ.
Εμείς είμαστε περήφανοι για τη συμφωνία»,  είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ. Σπίρτζης.
Αυτός, πάντως, που παραμένει σε κατάσταση απόλυτης σιωπής είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς δεν θεωρεί ότι η συγκεκριμένη κόντρα δεν πλήττει ούτε την αξιοπιστία της κυβέρνησής τους, ούτε –πολύ πιο σημαντικό- την αξιοπιστία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης