Τελευταία Νέα
Διεθνή

Savona: Η ΕΚΤ θα πρέπει να παρέμβει στις ιταλικές τράπεζες, εάν υπάρξει κρίση

Savona: Η ΕΚΤ θα πρέπει να παρέμβει στις ιταλικές τράπεζες, εάν υπάρξει κρίση
Η ΕΚΤ θα πρέπει να υποδείξει λύσεις για προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας, και ενδεχομένως να παρέμβει αν υπάρξει κρίση, τόνισε ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Paolo Savona
Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να υποδείξει λύσεις για προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας, και ενδεχομένως να παρέμβει αν υπάρξει κρίση, διατύπωσε σήμερα (25/10/2018) ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Paolo Savona.
Ο Savona προειδοποίησε ακόμη ότι εάν το spread ανάμεσα στο ιταλικό και το γερμανικό ομόλογο αυξηθεί και δεν παρέμβει κανείς, τότε οι ιταλικές τράπεζες μπορεί να βρεθούν σε δύσκολη θέση.
Όπως τόνισε ο Savona, μιλώντας στο «Skytg24», η διατήρηση του ελέγχου των spreads είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην Τράπεζα.
«Αναπόφευκτα η πτώση της αξίας των τίτλων προκαλεί δυσκολίες για τις τράπεζες.
Μετά τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης, ποιος είναι υπεύθυνος για την σταθερότητα των τραπεζών;», διερωτήθηκε ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
«Θα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα: δεν μπορούμε να έχουμε ένα ίδρυμα που κατέχει την αποκλειστική εξουσία της εποπτείας των τραπεζών, την αποκλειστική εξουσία της νομισματικής πολιτικής και δεν εκτελεί τις τυπικές λειτουργίες μιας κεντρικής τράπεζας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Savona.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Ιταλία δεν σκοπεύει να αλλάξει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης