Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clarida (Fed): Δικαιολογημένες κάποιες επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων

Clarida (Fed): Δικαιολογημένες κάποιες επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων
Υπέρ «κάποιων περαιτέρω» αυξήσεων των επιτοκίων, τάχθηκε ο νέος αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida
Υπέρ «κάποιων περαιτέρω» αυξήσεων των επιτοκίων, ως τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της σημερινής ανάκαμψης των ΗΠΑ, αποτρέποντας ταυτόχρονα μια «εκτόξευση» του πληθωρισμού, τάχθηκε σήμερα (25/10/2018) ο νέος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Richard Clarida.
Στην πρώτη του επίσημη ομιλία από τη θέση του αντιπροέδρου της Fed, o Clarida δήλωσε ότι η οικονομία παρουσιάζει σημάδια συνεχιζόμενης κινητικότητας, καθιστώντας σκόπιμη τη συνέχιση της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, τα οποία παραμένουν «διευκολυντικά», ενθαρρύνοντας δαπάνες και επενδύσεις.
Στην πρώτη του συνεδρίαση ως αντιπρόεδρος της Fed τον Σεπτέμβριο, ο Clarida ψήφισε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, ενώ τώρα ισχυρίζεται ότι δικαιολογούνται περισσότερες αυξήσεις.
«Η νομισματική πολιτική παραμένει διευκολυντική», δήλωσε ο Clarida, μιλώντας στο Peterson Institute for International Economics.
«Εάν τα εισερχόμενα δεδομένα είναι όπως τα περιμένω, πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια περαιτέρω σταδιακή προσαρμογή των επιτοκίων», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης