Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πονοκέφαλος για τις Βρυξέλλες ο προϋπολογισμός της Γαλλίας - Η σύγκριση με την Ιταλία

Πονοκέφαλος για τις Βρυξέλλες ο προϋπολογισμός της Γαλλίας - Η σύγκριση με την Ιταλία
Εκτός από την Ιταλία, οι Βρυξέλλες ανησυχούν και για τον προϋπολογισμό της Γαλλίας
Αν και οι αγορές έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην Ιταλία και στη διαμάχη της με τις Βρυξέλλες, φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Κομισιόν έστειλε επιστολή στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, προειδοποιώντας την ότι η σχεδιαζόμενη μείωση για το χρέος το 2019 δεν σέβεται τη συμφωνία με την ΕΕ.
«Όσον αφορά τη Γαλλία, είναι δύσκολο οι Βρυξέλλες να αποδεχθούν τον προϋπολογισμό καθώς από το 1974 και μετά έπαψε να είναι ισοσκελισμένος ενώ το έλλειμμα έχει βγει εκτός στόχου περισσότερες από έντεκα φορές» δήλωσε η Daniel Lacalle επικεφαλής οικονομολόγος στην Tressis Gestion.
Όπως σχολιάζει το CNBC, τα στοιχεία της Eurostat αποδεικνύουν ότι από πότε που η Γαλλία άρχισε να στέλνει στοιχεία (το 1978), δεν έχει σημειώσει πλεόνασμα.
Το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία που στέλνει στοιχεία στη Eurostat από το 1995.



Από την πλευρά της, η Florian Hense, οικονομολόγος της Berenberg, επισημαίνει στο CNBC ότι με μια πρώτη ματιά ο γαλλικός προϋπολογισμός ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερος από τον ιταλικό.
Η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται στη ρητορική της κάθε χώρας.
«Το προσχέδιο του γαλλικού προϋπολογισμού δεν φαίνεται πολύ καλύτερο από τον ιταλικό, ή στην πραγματικότητα είναι χειρότερος.
Αλλά ενώ η Γαλλία εργάζεται για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης δυναμικής της ανάπτυξης (ενισχύοντας τόσο την πλευρά της ζήτησης όσο και της προσφοράς) η Ιταλία κάνει το αντίθετο (είναι υπέρ της μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και της διοχέτευσης των δαπανών στην κατανάλωση και όχι στις επενδύσεις», ανέφερε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης