Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Abe: Ιαπωνία και Ρωσία θα ξεκινήσουν μία νέα εποχή στις σχέσεις τους που θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη

Abe: Ιαπωνία και Ρωσία θα ξεκινήσουν μία νέα εποχή στις σχέσεις τους που θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι δύο χώρες θα επιλύσουν τις εδαφικές τους διαφορές και θα υπογράψουν τη συνθήκη ειρήνης
Τη θέση ότι η Ιαπωνία και η Ρωσία θα ξεκινήσουν μία νέα περίοδο διμερών σχέσεων που θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη, διατύπωσε σήμερα (24/10) ο πρωθυπουργός της πρώσης, Shinzo Abe, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να υπογράψει τη συνθήκη ειρήνης.
Ειδικότερα, ο ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι συμφωνίες Nagato, οι οποίες επιτεύχθηκαν το 2016 μαζί με τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, προχωρούν, με τον ίδιο να προσθέτει ότι «θα λύσουμε τις εδαφικές μας διαφορές και θα υπογράψουμε μία ειρηνευτική συνθήκη η οποία θα βασίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εμού και του ρώσου προέδρου».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα ξεκινήσουμε μία νέα εποχή στις σχέσεις Ιαπωνίας και Ρωσίας», ενώ χαρακτήρισε ως «αφύσικο» το σενάριο σύμφωνα με το οποίο τα δύο κράτη δεν έχουν συνθήκη ειρήνης για πάνω από 70 χρόνια.
Το ζήτημα των νήσων Kuril έχει αποτελέσει βασικό ζήτημα στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας και Ιαπωνίας, καθώς οι δύο χώρες δεν υπέγραψαν συνθήκη ειρήνης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ωστόσο, ο Vladimir Putin και ο Shinzo Abe έχουν τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη επίλυσης του θέματος των νήσων κατά τους τελευταίους δύο μήνες.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Ρωσίας πρότεινε οι δύο χώρες να υπογράψουν μία ειρηνευτική συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, με την πλευρά της Ιαπωνίας να απαντάει ότι μία ειρηνευτική συνθήκη μεταξύ των δύο πλευρών θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μόνο μετά την επίλυση της εδαφικής διαμάχης.
Σημειώνεται ότι το 2016, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν το 2016, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Vladimir Putin στο Nagato, να διεξαχθούν κοινές οικονομικές δραστηριότητες στα σχετικά νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης