Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά 2 μηνών το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ - Στο +0,44% και τα 76,78 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Απομακρύνεται από τα χαμηλά 2 μηνών το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ - Στο +0,44% και τα 76,78 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,23% στα 66,58 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (24/10) το πετρέλαιο, με την τιμή του να απομακρύνεται από τα χαμηλά δύο μηνών στα οποία βρέθηκε το προηγούμενο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι ΗΠΑ αναμένεται σήμερα να ανακοινώσουν τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,78 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες (23/10) σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του -4% στα 76,61 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,58 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί στα 76,61 δολ. ανά βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων τριών μηνών.
Σημειώνεται ότι πριν από τρεις εβδομάδες, τόσο το Brent όσο και το WTI είχαν βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, και συγκεκριμένα στα 86,73 και 76,47 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα.
Χθες, η Σαουδική Αραβία δεσμεύθηκε να αυξήσει την παραγωγή της, προκειμένου να αντισταθμίσει την έλλειψη που θα δημιουργηθεί στην αγορά ενέργειας, μόλις τεθούν σε εφαρογή οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να μειώσουν τις εξαγωγές του Ιράν τουλάχιστν κατά 1 εκατ. βαρέλια ηεμρησίως, αυξάνοντας τις τιμές του πετρελαίου ακόμα και κατά +25%.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αναζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την παγκόσμια προσφορά.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα προκατακρτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, το αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Οκτωβρίου, στα 418,4 εκατ. βαρέλια συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης