Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Υπερβολικά σκληρός ο Erdogan στα σχόλιά του για τη Σαουδική Αραβία

Trump: Υπερβολικά σκληρός ο Erdogan στα σχόλιά του για τη Σαουδική Αραβία
Κριτική Trump στον Erdogan 
Ο Recep Tayyip Erdogan ήταν "υπερβολικά σκληρός" στα σχόλιά του για τη Σαουδική Αραβία, σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Νωρίτερα σήμερα, 23 Οκτωβρίου 2018, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η δολοφονία του Jamal Khashoggi ήταν προσχεδιασμένη, απορρίπτοντας την κύρια θέση της Σαουδικής Αραβίας ότι ο θάνατος του επήλθε ύστερα από καυγά.
Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η σορός του Khashoggi εντοπίστηκε σε πηγάδι στην οικείο του γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ωστόσο, νέες πληροφορίες τις οποίες μετάδωσε το Sky News, κάνουν λόγο για τον εντοπισμό μελών του δημοσιογράφου, στον κήπο της οικίας του Σαουδάραβα πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη.
Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του, ο κ. Erdogan υποστήριξε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου μια ομάδα 15 Σαουδαράβων (άτομα από μυστικές υπηρεσίες, ασφάλεια και ιατροδικαστές) μπήκε στο προξενείο, τονίζοντας ότι πριν από την δολοφονία ομάδες Σαουδαράβων πραγματοποιούσαν έρευνες στο δάσος του Βελιγραδίου και στην επαρχία Γιάλοβα στην Κωνσταντινούπολη.
"Ο Khashoggi δεν έφυγε ποτέ από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας" υποστήριξε ο Erdogan, τονίζοντας ότι δύο ομάδες ήταν αυτές που συμμετείχαν στην επιχείρηση δολοφονίας του.
Όπως είπε, η Τουρκία αναμένεται να αναλάβει διπλωματική δράση για την υπόθεση της δολοφονίας, ότι δεν θα μείνει σιωπηλή και ότι περιμένει τα ευρήματα της έρευνας.
Ο Erdogan υποστήριξε ότι το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας είναι σε τούρκικο έδαφος και βάσει της Συμφωνίας της Γενεύης δεν υπάρχει η προστασία της διπλωματικής ασυλίας, ενώ επεσήμανε πως πρόκειται για μια υπόθεση με τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον.
"Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο Khashoggi έπεσε θύμα μια φρικιαστικής δολοφονίας και μιας θηριωδίας που δεν πρέπει να συγκαλυφθεί.
Είναι σημαντικό ότι οι Σαουδάραβες έχουν παραδεχθεί ότι ο Khashoggi δολοφονήθηκε.
Αυτοί που εμπλέκονται πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη" υποστήριξε ο Erdogan, ο οποίος έθεσε μια σειρά από ερωτήματα.
"Γιατί εστάλη μια 15μελής ομάδα Σαουδαράβων στην Τουρκία;
Ποιος έδωσε την εντολή;
Γιατί δεν άνοιξε αμέσως το προξενείο για να γίνουν οι έρευνες;
Γιατί οι Σαουδάραβες έδωσαν στη δημοσιότητα τόσες διαφορετικές ανακοινώσεις;
Ποιος είναι ο συνεργάτης τους που πέταξε το σώμα του Khashoggi;
Οι Σαουδάραβες πρέπει να απαντήσουν" υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, επισημαίνοντας πως οι υπεύθυνοι αυτής της δολοφονίας πρέπει να λογοδοτήσουν.
"Δεν αμφιβάλλω για την ειλικρίνεια του βασιλιά Salman.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει η ανεξάρτητη έρευνα.
Αυτή είναι μια πολιτική δολοφονία" τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης